Blogg: "Det gåkje an å heie på det dridlaget"

FESTlighetene fortsetter...

Fotball etter skoletid på Kurland

Sarpsborg Fotballklubbs Fotballfritidsordning er mitt hjertebarn. Navnet i dagligtalen er stjålet fra Rosenborgs - Fotball Etter Skoletid, men vi har forkortet det til FEST, for FES som det heter i Trøndelag, det er noe man gjorde, som lukter vondt. 

Tungt inne i Mercantiles spede fotballaktivitet, på en humpete gressflekk langs Østensjøens bredder, i et brakkebygg med vannskader og smakløs tægging på ytterveggene, lærte jeg meg fotballorganisasjonen å kjenne. Som klubbformann for 8 divisjons mest meritterte klubb, bestemte jeg meg allerede i 2009 for å forsøke gjøre hobby til levebrød. 

Siden 2003 har man hatt et meget solid fotballfritidstilbud i Asker. Asker var naturligvis klubben man så til, når NFF utviklet Telenor Xtra i 2012. I dag er det godt over 100 klubber som har et Telenor Xtra tilbud, og SFK var den første i Sarpsborg som ble del av ordningen. Når jeg oppdaget Asker sitt tilbud tente jeg på ideen om å flytte det til Sarpsborg. En etablering av fotballfritidsordning ville være en reell mulighet til å finansiere en administrasjonsrolle i en fotballklubb. Det man var avhengig av var egentlig kun 2 ting. Nærheten til skole. Tilgang på lokaler og anlegg. 

I tiden før jeg ble ansatt i SFK, solgte jeg inn tankene om fotballfritidsordning til det sittende styret. Heldigvis hadde det bred støtte. Fra vi stod rundt tegnebrettet i mars, til klubbformann Pål Marthinsen og jeg tok turen til Kristiansand, tok det 5 måneder. Vi besøkte Søgne, som var en klubb av sammenlignbar størrelse, og som hadde etablert Telenor Xtra-ordning med suksess. 

Når man en tidlig grå augustdag, i en kystkommune i Vest-Agder, får beskjed av en 7-åring i Chelseatrøye at "QPR!!? (ku-pe-ærrr) det gåkje an å heie på det dridlaget", da får man egentlig alle de bekreftelsene man trenger. Han har jo forøvrig helt rett. For å ha mest mulig kjøtt på beslutningsbeinet fylte vi likevel på med telefoner til flere tiltak av forskjellig størrelse, og vi deltok på seminar på Ullevål. Hadde vi egnet lokale? Hadde vi nok potensielle deltagere i nedslagsfelt? Hadde vi dyktige folk som kunne holde i opplegget? Svaret var ja.

Gode forberedelser, og flinke folk, sørget for at oppstart kunne iverksettes november 2015, med ca 20 deltakere fra start. Nå er FEST et par uker i fra å ha gjennomført sitt første hele driftsår. Vi har svingt i antall deltagere, og det har vært utfordrende til tider, men at fotballfritidsordning på Kurland er kommet for å bli, bekrefter de ca 35 deltagerne vi har hatt siste halvår.

Status sammenfattes med at ordningen går veldig godt! Vi har nødvendig antall deltagere og den daglige driften flyter meget bra. Først og fremst ser vi en strålende utvikling i det sportslige, det sosiale og med tanke på tilhørigheten til klubb og klubbhus, hvilket er til utrolig stor glede for de som jobber på FEST. Vi har utviklet et opplegg i samråd med deltagere, foreldre og klubb, som nå står på egne bein, og som er klar for å vokse ytterligere. FESTlighetene fortsetter med full styrke.

SFK Fotball Etter Skoletid har noen få plasser igjen til det nye skoleåret. Vi holder åpent hver ettermiddag og disse er stappfulle av fotball, lek, mat og leksehjelp sammen med verdens beste gjeng! Har du spørsmål om FEST eller ønsker å melde dere på, ta kontakt med ansvarlig Alexander Berglund på alexander@sarpsborgfk.no

Kent Jonas Trinborg
Daglig leder

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

HOVEDSPONSORPARTNERE

 

STØTTESPILLERE 

 
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift