LSK, en vanskelig motstander

Syv tap og en uavgjort er fasiten på åtte spilte kamper mot de siste års seriemestre. Søndag får vi en ny sjanes til å rette opp statistikken. La oss håpe på den første seieren.

Bilde; Andrine Tomter og Luana er klar til kamp mot LSK.

LSK er det eneste laget i Toppserien vi ikke har vunnet mot i de fire tidligere årene vi har vært på øverste nivå. I dag satser vi på at den første seieren kommer for før eller siden må det være vår tur. Men det handler mest om dyktighet, og ikke statistikk, så la oss satse på at søndag er våre jenter de dyktigste.

Innbyrdes tabell mellom lagene (AIL?LSK):8-0-1-72-17

Men det er historie, søndagens kamp handler om årets sesong, og fremtiden. Vi er serieleder ved kampstart, og ønsker svært gjerne å være serieleder ved kampslutt. Vi er godt forberedt, det har vært jobbet knallhardt på feltet i løpet av de 14 dagene siden sist kamp. Det regner vi med LSK gså har gjort, og Hege Riise & co er like innstilt på seier og tre poeng som Per Inge og hans jenter. Vi tipper en jevn og tett kamp, og laget som vinner duellene og utnytter målsjansene går av med seieren. Som vanlig. I tidligere kamper har vi vært ganske så underlegne LSK som dominerte begge kampene på vår bane i fjor. I år stiller begge lag med mange nye spillere, og vi våger påstanden at begge lag er litt ujevne bakover på banen. LSK muligens litt sterkere enn oss på midtbanen, vi sterkere helt fremme. Til tross for at LSK har seriens toppscorer i sin play maker, Guro Reiten, som ble hentet fra Trondheims Ørn foran sesongen. Hele 11 mål står Reiten med på 8 kamper og har overtatt som målgarantist etter Isabell Herlofsen

To spillere er uaktuelle søndag, Andreia Andrade går glipp av storkampen etter sitt 3. gule kort i år mot Røa. To kort som aldri burde vært utdelt, og et helt fortjent. Og hvem skal erstatte Andreia som makker til Diane i midtforsvaret? Det er det mange som har spurt om. Svaret har Per Inge Jacobsen, men det vil han foreløpig ikke røpe. Elise Thorsnes er en potet, og er et alternativ. Gema Simon et annet, men hun er ute med skade, og blir neppe å se i kamp i løpet av vårsesongen. Både Ingrid Ryland og Andrine Tomter er aktuelle i den possisjon søndag, men hvem det blir kan vi bare spekulere i.

LSK stiller stort sett skadefri til kampen. Tidligere Avaldsnes spiller Ida Fjordbakk er unntaket, hun er skadet og ikke i troppen til LSK når laget kommer til Karmøy. Synne Skinnes Hansen, tidligere Røa, har vært syk, men rapporteres nå i bedring og klar til kamp. LSK har en liten spilletropp, kun 17 spillere i stallen, men innehar kvalitet i massevis.

I de neste 14 dagene skal vi spille fem kamper. Sandviken i cupen onsdag i Bergen, og ny hjemmekamp i Toppserien neste søndag mot Ørn. deretter kommer to bortekamper i Bergen mot Sandviken og Arna Bjørnar. Et tøft program, og da trenger vi samtlige spillere skadefri, og håper å unngå nye skader i helgen, slik at vi står godt rustet i de neste 14 dagene.

Kampstart kl. 15.00, NRK sender kampen direkte på NRK 1, med sendestart kl. 14.45. Men den beste opplevelsen får du på Idrettssenteret, og vil du sitte anbefaler vi at du er ute i god tid. Det er stor interesse rundt kampen, og vi håper på over 400 tilskuere.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift