Sterk og viktig seier mot topplag

Lørdag formiddag tok Lura imot topplaget Pors på Lura Stadion. Det var knyttet stor spenning inn mot kampen og for Lura sin del var det mye positiv energi i spillergruppa. Trenerne visste at spillerne kom til å være på når dommeren blåste i fløyta fordi det har vært god trøkk og høy intensitet på alle treningene den siste uken.

Tekst: Michael Bekke

Norsk Tipping Ligaen avd.3
Lura – Pors (1 - 0) 2 - 1
Målscorere: 1 – 0 Vetle Høivik 28 min, 2 – 0 Alf Jakob Aano 73 min, 2 – 1 Pors ukjent målscorer 82 min
Luras lag: Eskil Leinebø, Daniel Jacobsen, Sander S. Grelland, Ole André Larsen, Michael Bekke , Jose Alejandro Valecillos Marcano (Hampus Ryden 90), Eirik Indredavik, Simen Vedvik, Jose Alberto Valecillos Marcano (Anders Emilsen Schrøder 84), Alf Jakob Aano (Kent Arne Ask 91), Vetle Høivik.

Lura har slitt i de siste kampene, de har sluppet inn for mye mål og ikke hengt sammen som lag slik som de viste gang etter gang i fjor. Derfor var planen inn mot dagens kamp klar og tydelig. Defensiv trygghet først!

Fungerte planen?
Da dommeren blåste i gang kampen fikk de hundre tilskuerne se et aggressivt og heltent Lura lag. De grønnkledde lå lavt og kompakt og tvang Pors til å spille bredt gang etter gang. Pors er kjent for å være et meget spillende lag, og det visste de i dag og, men Lura gjorde det vanskelig for motstanderlaget og stengte alt av mellomrom mellom midtbanen og forsvaret. Det førte etter hvert til at Pors ble mer og mer utålmodige og Lura fikk flere brudd i gunstige posisjoner og dermed gode overgangsmuligheter. 
I det 28 spilleminutt vant Lura ballen i midtbaneleddet og Jose Alejandro avanserte opp langs høyresiden og slo et lavt innlegg 45 grader ut i feltet. Alf Jakob Aano tok et fint løp mot første stolpe, dro med seg midtstopperen til Pors og hoppet over ballen. Bak Aano kom Vetle Høivik og plasserte ballen sikkert i mål fra 14 meter. Et vakkert Lura angrep, akkurat etter planen.

Pors fortsatt å holde i ballen og kom til en del innlegg, men Lura-forsvaret sammen med keeper ,Eskil Leinebø, stod godt imot i egen boks og ryddet unna det som kom.
Lagene gikk derfor til pause på stillingen 1 – 0 til Lura.

I pausen bestemte Lura seg for å fortsette å være lojale til kampplanen, stå godt imot defensivt og gjøre Pors frustrert. Lura visste at Pors kom til å komme ut i hundre og at det gjaldt å være konsentrerte fra starten av.

Andre omgang startet som den første. Pors hadde ballen klart mest, prøvde å vri spillet via deres midtbane, men ble fortsatt gang etter gang ledet ut mot sidene. Innleggene kom, men Lura ryddet unna. Det var tydelig å se at Lura hadde en klar kampplan og det var å ligge å vente og jakte brudd. I det 73 spilleminutt jaget Alf Jakob Aano en tvers- over pasning mellom midtstopperne til Pors og snappet ballen fra den ene stopperen. Alene mot keeper gjorde Aano ingen feil og Lura gikk opp i en 2 – 0 ledelse.
Det var tydelig å se at dette gav spillerne, trenerapparatet og publikum positiv energi, og troa på at tre poeng kunne bli igjen på Lura.
Etter scoringen la Pors om til fire spisser. Det gjorde at de fikk mer trøkk mot Lura-målet, men en god Eskil Leinebø vartet opp med flere strålende redninger. Likevel skulle Pors få satt inn en redusering. I det 82 minutt fikk Pors en dødball, Lura klarerte ballen ut, men et nytt innlegg kom inn og på første stolpe kom en Pors spiller seg fri og fikk satt ballen i mål.

Lura kjempet til siste sekund
Pors fortsatte å ha balltempo, og kom til en del farligheter, men et godt organisert Lura-lag klarte å holde roen og ryddet unna de siste minuttene. Lura Trener Øystein Elvestad gjorde flere bytter på overtid for å støkke opp kampen, og det fungerte. Pors ble frustrerte og selv om dommer, Ørjan Vikene, la til hele 7 ekstra spilleminutt, klarte ikke laget fra Østlandet å få med seg poeng hjemover.

En heroisk innsats av samtlige Lura-spillere gjorde at Lura kunne juble og innkassere sin andre tre-poenger for sesongen. 
Denne prestasjonen er virkelig noe å bygge videre på for de grønne, og den viser at et hundre prosent skjerpet og innstilt Lura-lag kan hamle opp med hvilket som helst lag i denne divisjonen, men at både innsats og lojalitet må være tilstede gjennom samtlige 90 minutter pluss tillegg. Det er uansett ingen tvil om at disse poengene var viktige for Lura, spesielt med tanke på å henge med lagene foran på tabellen.

Neste kamp for Lura er lørdag 10.06 borte mot FK. Tønsberg.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift