- Hva nå, våre herrer...

Skader, stortap, tabelljumbo og fattige ett poeng på åtte kamper. Det lukter krise og burde ta på både humør og glede. - Men nei, sier visekaptein og veteran på A-laget, Tommy Lønning. Han tror Avaldsnes kan snu den negative trenden og klare å berge plassen i 4. divisjon. Men det må inn forsterkninger. Vi spør; hva nå, A-lag herrer? Neste kamp er 2. pinsedag (mandag) hjemme mot Vard2. Kampstart kl.19.00

Bildet: Visekaptein og veteran Tommy Lønning tror A-laget fortsatt kan berge plassen i 4. divisjon.

De har ikke hatt det lett A-lag herrer denne sesongen. 1/3 del av sesongen er unnagjort, og laget står med fattige ett poeng på åtte kamper. Det lukter nedrykk og negativitet lange veier.

- Men slik er det ikke, kan «veteran» og visekaptein Tommy Lønning fortelle. Han passerte nylig 300 A-kamper for Avaldsnes, og fikk overrakt blomster på sist hjemmekamp.
- Selv om resultatene har uteblitt, er det god stemning i spillergruppen. Selvsagt tar det på å gå på tap etter tap, men vi visste før sesongstart at dette ville bli vanskelig - svært vanskelig, sier Tommy, og skryter av miljøet i klubben.
- Vi trives svært godt i gruppa og har ingenting å klare på. Ingen av oss bærer nag til trener Alf Trygve Velde. Det er på ingen måte hans feil at vi står med fattige ett poeng. Årsaken ligger i første rekke i spillermateriale vi har, og at vi mistet 7-8 spillere før sesongstart. Skadesituasjonen har vært vanskelig, samt at vi har et svært ungt mannskap uten rutine. Vi må heller ikke glemme at 4. divisjon aldri har vært tøffere. Hele 6 lag rykket ned fra 3. divisjon etter omleggingen av seriesystemet i fjor, sier 28-åringen.

HVA NÅ?
Men andre lag sliter også, og det kan være Avaldsnes` fordel. Med kun èn seier, så er faktisk A-laget over nedrykksstreken. Det ser ut som at 3-4 lag må kjempe om å unngå nedrykk. Varhaug og Austrått ligger bare to poeng foran våre gutter på tabellen, og det er heller ikke langt opp til Djerv 1919 med sine fem poeng.

- Her må vi benytte anledningen ? vi må forsterke oss til høstsesongen. Einar Utvik jr. er forhåpentligvis klar igjen til høstsesongen, alle vet hva han betyr. I tillegg kommer brødrene Mats og Niklas tilbake ? alle tre gode forsterkninger, sier Tommy. Han er imidlertid klar på at det bør komme inn enda et par ny spillere. - Klarer vi det, tror jeg vi berger plassen. Så jevnt er det i bunnen, legger han til.

VARD2
Mandag er det hjemmekamp mot Vard2, et lag som også slet i begynnelsen av sesongen, men som har vunnet et par kamper i det siste. Laget har fått forsterkninger fra Vards A-stall, og det har gitt resultater.
Vard2 er et av lagene Avaldsnes kan bør ta poeng fra. Så får vi håpe det kan hentes gevinst når våre elleve utvalgte løper ut til match på Idrettssenteret mandag 5. juni.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift