Landskamp Eda - Eidskog

Svensk revansj og tap 5-1

I år er det våre svenske naboer som er vertskap for den årlige landskampen.

Kampen spilles på Ørnvallen FREDAG 7.JULI kl.19.00 Oppmøte på Ørnvallen kl 17.45

Det er Vidar Repshus som er årets norske trener, han har de 2 siste landskampene vært på motsatt side og ledet svenskene, men i år skal han altså lede de norske gutta og forhåpentlig vis kan vi gjenta seieren fra i fjor. (seier 4-1)

Det ble tap for de norske gutta i år, selv om 5-1 var i det meste laget utifra sjanser så vant svenskene fortjent i år. Da Adrian Ovlien prioriterte en velfortjent ferie og Stian Repshus ikke kunne komme pga av ventet familie forøkelse og da Christoffer Haugen meldte forfall 1 time før kampstart samt att Sander Delviken var syk og måtte kaste inn håndkle etter bare 12 minutter, så ble det ett ungt lag der 4 av 5 stk på midten var født 1999 (1) og 2000 (3). Første 10 minuttene av kampen er ganske jevnspilt, mens svenskene har ballen mest er det vi som har den første sjansen, men chipen til Meta går utenfor. Så får Svenskene en corner og der misser vi markeringen på første stolpe og de header enkelt inn 1-0, De neste 20 minuttene av kampen er det ett voldsomt tempo og svenskene styrer det meste, vi blir løpende mye i mellom og vi blir trykket bakover og de får litt for enkelt gjøre både 2-0 og 3-0 og i perioder har vi mer en nok med å få ballen vekk. Men de siste 10-12 minuttene av omgangen jevner kampen seg noe ut og vi har flere gode kontrings forsøk, Morten S får en fin mulighet på volly men den går utenfor, og Kai Olav har en kjempemulighet på en corner, men dessverre går headingen i tverrligger. Dermed ender første omgang med 3-0 og selv om svenskene var klart best i omgangen og hadde sikkert minst 65-35 i ball innehav, så var sjanse statistikken bare 5-3.

I andre omgang er kampen langt jevnere og vi skaper flere store sjanser, bl.a har Meta 3 sjanser der han kommer alene igjennom, den første allerede etter 2 minutter, men dessverre går avslutningen rett på keeper. Men han får scoringen sin litt senere da han er høyest på en corner og header vakkert inn 3-1. Nå er det faktisk vi som i en lang periode er det beste laget og burde redusert minst en gang til, etter ca halvspilt omgang kommer Simen på et kjempe løp på venstre siden og ender opp alene med keeper på ca 11 meter, men det knallharde skuddet treffer fingertuppene til keeper og til corner. Og det er også veldig nære att vi scorer på corneren. Både Morten S og Morten F kommer til sjanser i løpet av omgangen, men dessverre kommer begge avslutningene med venstre beinet og går utenfor.. Men som alltid i fotball har man ikke flyt fremover blir man straffet bakover og når vi gir svenskenes beste spiller 2 gratismuligheter så straffer han oss hardt og setter inn 4-1 og 5-1 (som var en perle av et skudd..)

Oppsummert: Vi blir litt lette og urutinerte når svenskene får styre spillet i høyt tempo i første omgang og uten att vi klarer å ta vare på de kontrings mulighetene vi får. Andre omgang er mye bedre og med litt bedre uttelling så kunne det blitt jevnere, for sjanse statistikken viser 5-4 til oss i andre omgang. Men vi blir hardt straffet for personlige feil. Og med tanke på att vi spiller nesten hele 2 omgang med 7 juniorer som er født 2001-2000-1999 og når de gutta både tør og prøver, så er dette lærerikt...

Meta Marolli og Oscar Wahl ble utnevnt til Eidskog og Edas beste spillere

Men vil også gi ekstra ros til Simen Johansen, synes han gikk foran i krigen med en herlig innstilling både defensivt og offensivt og han server noen knallharde og fine innlegg som vi burde ha utnyttet bedre.

NB. vi kommer sterkere tilbake på hjemmebane neste år.


TROPP OVER DET "NORSKE LANDSLAGET" en miks av rutine og ungdom

Andreas Kulblik, (f.1994) Fart IL Keeper landskamp nr 6

Christoffer Haugen, (f.1991) Studentenes Midtbane vetran

Simen Johansen, (f.1993) IK Arvika Forsvar/Midtbane landskamp nr 7

Mohamer "Meta Marolli" Zejnulahu, (f.1994) Løten FK Angrep landskamp nr 2

Kai Olav Ryen, (f.1978) Vinger FK Forsvar vetran

Sander Delviken, (f.1997) Åsgårdstrand Forsvar/Midtbane landskamp nr 3

Johan Olsen, (f.1999) Kil Toppfotball/NTG Angrep landskamp nr 2

Bjørn Toni Bakken, (f.1983) Eidskog Fotball Forsvar vetran

Daniel Mathisen, (f.1997) Eidskog Fotball Forsvar landskamp nr 4

Fredrik Langfoss, (f.1985) Eidskog Fotball Forsvar/Midtbane vetran

Tobias Isaksen, (f.1999) Eidskog Fotball jr Keeper debutant

Morten Sæter, (f.2000) Eidskog Fotball jr Angrep landskamp nr 2

Jonas Delviken, (f.2000) Eidskog Fotball jr Midtbane landskamp nr 3

Sondre Fjeld Muri, (f.2000) Eidskog Fotball jr Forsvar debutant

Didrik Lundhaug Brenna, (f.2000) Eidskog Fotball jr Midtbane debutant

Karl Morten Forkerud, (f.2001) Eidskog Fotball G16/Jr Forsvar/Midtbane/Angrep debutant

Det vil bli en samling med trening for "landslaget" TIRSDAG 3.JULI kl 19.00 på Magnor for de som har anledning til å komme (håper flest mulig kommer)

Både spillere og publikum bør merke seg dato og klokkeslett

Følg oss på Facebook

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift