Tapte enda et bunnoppgjør

Lørdag var det duket for bunnoppgjør på Lura stadion. De grønnkledde tok imot Express fra Grimstad i regnværet. Det endte ikke godt.

Av: Michael Bekke

Norsk Tipping-Ligaen avd.3
Lura–Express (0–0) 0–2
Målscorere: Jim Eriksen Skårdal 0 – 1, Sondre Ruberg Kristiansen 0 – 2
Lura stadion: 80 tilskuere
Luras lag: Eskil Leinebø, Daniel Jacobsen, Sander S. Grelland (Ole Andre Nordahl fra 45), Jan Fabiano Kristiansen, Michael Bekke, Jose Alejandro Valecillos Marcano, Jules Sambou, Eirik Indredavik (Simen Sundklakk Vedvik fra 62), Sander Bjørnå, Alf Jakob Haaland Aano (Erlend Gudmestad fra 58), Vetle Høivik.

Førsteomgangen var jevnspilt. Lura kom til mange innlegg uten at Express sin keeper ble satt på de store prøvene. Nærmest scoring for hjemmelaget var Jose Alejandro Valecillos Marcano, da han fikk avsluttet fra skrått hold. Expresskeeperen fikk slått ballen ut til corner.

Lura styrte det meste av spillet, men Express var giftige på overganger. Stort strekk i Lura-laget førte til et par gunstige overganger for Express, og det var nettopp dem som var nærmest scoring i førsteomgang. Etter en halvtime spilt satte Express ballen i stolpen. Utover dette skjedde det ikke stort, og lagene gikk til pause på stillingen 0–0, noe som må sies å være helt greit.

Konsentrasjonssvikt
I det 55. minutt kom Express rundt på deres venstre side og fikk slått et innlegg. En markeringssvikt i Lura-forsvaret førte til at de tilreisende fra Grimstad kunne juble. Gjestene tok ledelsen ved Jim Eriksen Skårdal.

Kun fem minutter senere økte Express ledelsen på et hjørnespark. Sondre Ruberg Kristiansen fikk stå helt umarkert på bakre stolpe og stanget ballen i mål.

Etter 0–2-scoringen la Express seg lavt i banen og gjorde det vanskelig for Lura å trenge seg igjennom. Lura styrte spillet og fortsatte å slå mange innlegg, men Express-stopperne ryddet unna gang på gang. I det 70. minutt fikk Lura-spiss Erlend Gudmestad to store muligheter, men ballen ble reddet på streken av en Express-forsvarer.

Etter dette skjedde det ikke stort på Lura stadion, men fire minutter på overtid kokte det over for et par Lura-spillere. Jules Sambou fikk marsjordre av dommer Khalil Karrouch. Det betyr at Lura må klare seg uten den sentrale midtbanespilleren de neste kampene. Express vant dermed bunnoppgjøret 0–2 og det må sies å være fortjent.

Tett kampprogram
Heldigvis for Lura kommer kampene tett fremover. Allerede på onsdag er det muligheter for å sanke sårt savnede poeng. Da er det duket for lokaloppgjør borte mot Sola.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift