God stemning tross mange tap

A-lag herrer ønsker seg mest av alt en trepoenger. Men til tross for en svært dårlig start på sesongen, er det god stemning i A-gruppa til Avaldsnes. Nå følger to tette kamper. Riska hjemme på søndag, og Skjold borte onsdag. Kommer den første seieren?

A-lag herrer har hatt en vanvittig start på sesongen, og står med kun et poeng etter seks spilte kamper. Nå venter to nye tette harde kamper i løpet av tre dager. Søndag kl. 15.00 står Riska på motsatt banehalvdel på Idrettssenteret, mens det blir «lokaloppgjør» mot Skjold i Grinde, onsdag 24. mai kl. 18.00.

- Det er tøft å tape fotballkamper og det tærer selvsagt på humøret. Likevel er stemningen i gruppen overraskende god. Vi visste vi ville få det tøft i årets 4. divisjon, og da vi mistet så mange spillere før sesongstarten, ble ikke situasjonen noe bedre, sier lagets trener Alf Trygve Velde.

De mange skadene, blant annet på toppscorer Einar Utvik jr., har heller ikke hjulpet på. Storscoreren har vært ute så å si hele sesongen, og blir ikke klar på denne siden av sommeren. Utvik sliter med ryggen, og har ikke trent skikkelig siden januar. Brødrene Mads og Niklas Rasmussen regnes å være klare om et par uker (tilbake fra studier). I tillegg kan det også være snakk om et par andre forsterkningen.

- Det ser ut til at guttene har tatt inn over seg situasjonen, i alle fall er trivselen god på trening. Det er vi kanskje viktigst – at vi har et kjekt på trening, så får seierne komme som de kommer. Det er i alle fall mange Avaldsnesguttene som nå får spille i førsteelleveren, sier trener Alf Trygve Velde. Han gjør noen grep inn mot kampen mot Riska, og gjør endringer i formasjonen.

Velde tror ikke det er så veldig mye som skal til for å berge plassen.
- Når vi får tilbake de skadde og bortreiste spillerne, trenger å styrke oss på 2-3 sentrale plasser, da er vi der. Det er flere lag som blir å kjempe nedi der, og med en seier og to, ville vi vært over streken. Dessuten har vi vist i enkeltomganger at vi kan kjempe jevnt med de fleste, sier Velde.

Da kan det være greit å ta de første tre poengene hjemme mot Riska allerede på søndag. Laget ligger midt på tabellen med sine 10 poeng. Kampen spilles på idrettssenteret søndag kl. 15.00.
 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift