4. divisjons mest intense uke

6 poeng er greit godkjent

6 av 9 poeng er innafor

3 kamper på 5 dager er ikke normalt, men når man legger sammen alle hensyn, alle ønsker og ikke glemmer at det er breddefotball vi spiller, så blir det 3 kamper på 5 dager. 48 timers restitusjon mellom oppgjørene var ivaretatt, så bortsett fra at vi ikke fikk trent stort i uka som gikk, så var det vel greit. Det var kanskje verre at det var Fredrikstad 2, Tistedalen og Borgen som var motstanden, enn at kampene kom som perler på en snor. Denne uka her har derfor i stor grad handlet om å overleve, henge med, og ta poeng på hjemmebane.

Vi har i løpet av vinter og vår sett en del kamper. Så man gikk greit forberedt inn i uka hvor man skulle møte en av forhåndsfavorittene med flere profesjonelle spillere fra start, i tillegg til et fysisk tungt lag på en tung våt gressmatte i Halden og Borgen. Fredrikstad kom med Lahdenmäki, Veteli og Armstrong fra start. De hadde Akinyemi på benken. Vi kom med Chedi, Shabani og Olavesen. Vi hadde Alme på benken. Etter å ha havnet under med 0-2 til pause, i en omgang hvor FFK2 hadde god kontroll, eksploderer det nok en gang etter at vi får scoring. Emil Alme ødelegger de 2 på som kommer inn på høyresida av FFKs forsvar i andre omgang, og vi kommer gjennom til farligheter på vår venstre side omgangen gjennom. Snuoperasjon fullføres på overtid av Mats Olavesen som får hele halvdelen til Fredrikstad å løpe på før han avgjør til 3-2. FFK gikk på 2 overtidstap på 2 dager. 

Kampen borte mot Tistedalen skal sammenfattes kort, for det var for mye å ta tak i. Vi har god kontroll i første omgang og skaper masse sjanser. Scoringen kommer fra Mats Olavesen etter ca 35 minutter. Så utligner TTIF med Forsstrøm rett før pause. Så scorer de rett fra avspark andre omgang. Vi utligner igjen kort tid etter ved Malik Doski. Etter det er det totalkollaps. Marcus Forsstrøm ender på 5 scoringer. Frispark i vinkelen, unødvendig straffe og gjennomspill på blank. Det ender til slutt med stygge 7-2 i en kamp som svinger like mye som et Kom og Dans arrangement på Folkets hus i Tistedalen. At vi skal være så ujevne innad i kampene er ekstremt vanskelig å få hue rundt. 

I oppgjøret mot Borgen trenger vi også å ligge under med 2-0 til pause før vi virkelig våkner. En dårlig førsteomgang blir fulgt opp av en fantastisk andreomgang. Hørt det før? Det svinger av dette oppgjøret også, og man får helt rett i at Borgen ikke vil slite med å motiveres til oppgjøret. En rar scoring av Borgen etter ca 6 minutter, hvor vi flytter opp på venstresiden samtidig som Borgen vinner ballen sentralt, Engebretsen får løpe siste 40 meterne alene, og mot Jehad triller han ballen sikkert i hjørnet til 0-1. Lilletvedt setter 0-2 rett før pause etter corner. Hva skjedde? Andre omgang gjør vondt i magen, men Mats Olavesen og Willy Hagren utligner i løpet av 10 minutter. Vi fortsetter å komme oss fri på venstresiden, men er upresise foran mål. Flere ganger står det folk på blank men vi velger å avslutte dårlig. Emil Tønnesen kommer alene på blank, men Raknes går seirende ut av duellen. Godt fortjent at det er nevnte Tønnesen som sørger for at vi går opp i ledelsen etter 80 minutter. Borgen kommer tilbake til 3-3 etter at en avslutning blir forsøkt klarert, men forlenget, inn i hjørnet bak en sjanseløs Jehad. Scott Lysø scorer sitt første mål for A-laget til SFK når han header ballen over 3 spillere i åpent mål. Hvor var keeperen? På overtid fastsetter Emil Tønnesen sluttresultatet til 5-3 på straffe. Raknes var etter straffa, men det holdt.

Vi klarte vinne 2 av 3 kamper og vi må si oss godt fornøyd med det. Et skår i gleden er at Simen Økland pådro seg skade i kneet og er ute på ubestemt tid. MR vil etterhvert gi oss svar på skadeomfanget. Neste uke venter topplaget Borgar på Kurland. Det blir nok en gang å gå i krigen for vårt unge mannskap. 

Scoringer etter 6 kamper:
Mats Olavesen - 4 scoringer
Malik Doski - 3 scoringer
Emil Tønnesen - 2 scoringer
Emil Alme - 2 scoringer
Shabani Bushiri - 2 scoringer
Scott Lysø - 1 scoring
Willy Hagren - 1 scoring
Jonas Nordlie - 1 scoring
Fredrik Stordahl - 1 scoring

Advarsler etter 6 kamper:
Mats Olavesen - 3 gule (står over mot Borgar)
Fredrik Stordahl - 2 gule
Aleksander Kruse - 2 gule
Shabani Bushiri - 1 gult
Willy Hagren - 1 gult
Emil Alme - 1 gult
Jonas Nordlie - 1 gult
Jehad Timraz - 1 gult
Rajan Sahrab - 1 gult
Am Hansen - 1 gult 
Peder Olsen - 1 gult 

SFK - Fredrikstad 2
Resultat: 3-2 (0-2)
SFK XI: Jehad Timraz - Willy Hagren, Adam Chedi, Fredrik Stordahl, Jonas Nordlie - Emil Tønnesen, Aleksander Kruse, Simen Økland - Abdimalik Doski, Mats Olavesen, Shabani Bushiri
Reservebenk: Ole Ottosen, Peder Olsen, Emil Alme, Rajan Sahrab, Clirim Miftari, Athinan Hansen
Scoringer: Emil Alme (47 min), Mats Olavesen (58 og 90 min)
Gule kort: Jehad Timraz og Rajan Sahrab

Tistedalen - SFK
Resultat: 7-2 (1-1)
SFK XI: Ole Ottosen - Scott Lysø, Willy Hagren, Fredrik Stordahl, Athinan Hansen - Emil Tønnesen, Aleksander Kruse, Simen Økland - Abdimalik Doski, Mats Olavesen, Shabani Bushiri
Reservebenk: Jehad Timraz, Peder Olsen, Emil Alme, Rajan Sahrab, Clirim Miftari, Marius Johansen
Scoringer: Mats Olavesen (36 min) og Abdimalik Doski (48 min)
Gule kort: Athinan Hansen og Peder Olsen

SFK - Borgen
Resultat: 5-3 (0-2)
SFK XI: Jehad Timraz - Willy Hagren, Adam Chedi, Fredrik Stordahl, Scott Lysø - Emil Tønnesen, Aleksander Kruse, Simen Økland - Abdimalik Doski, Mats Olavesen, Emil Alme
Reservebenk: Ole Ottosen, Peder Olsen, Rajan Sahrab, Clirim Miftari, Athinan Hansen
Scoringer: Emil Tønnesen (80 og 90 min) Mats Olavesen (47 min), Willy Hagren (54 min), Scott Lysø (84 min)
Gule kort: Fredrik Stordahl, Willy Hagren, Mats Olavesen, Emil Alme

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

HOVEDSPONSOR



PARTNERE

 

STØTTESPILLERE



 

 
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift