Fredagens kamp for herrelaget endte med et skuffende 1-3 hjemme mot Eidskog.

Laget: Magnus – Gaarden (Sami 66´), Sondre GG, Jan Åge Sandviken – Haytam(Robin), Blerim(andre gule, rødt kort 70´), Myhre (Thorsteinsen 74´), Mom (Simen 74´), Berget(Lien 85´) – Abdullahi, Linbergsengen.

På matchmøtet før kamp snakket vi om å ta tak i det vi var for dårlige i mot Engerdal. Defensivt gjaldt dette i all hovedsak offensiv markering, - å være gode til å stå oppi nærmeste motstander og ikke gi de tid til å vende og sette fart i sine etablerte angrep. Vi skulle også ”hogge i fra start” i et høyt, kollektivt press for å utnytte det som vi antok var Eidskoginger med lav selvtillit etter tolv i sekken fra kampen mot HamKam 2.

Offensivt skulle vi ha fokus på spill i lengderetning i starten, for å sette dem under press, og evne til bevegelse uten ball – 2.angriperrollen. Evne til bredde, dybde og å strekke på topp var essensielt.

Kampen starter på en positiv måte, og vi ser igjen det vi ønsket i forkant. Igjen er det Abdullahi som skaper vår første sjanse i kampen, allerede etter ett minutts spill, men skuddet går utenfor. Så er det rene deja vù fra forrige kamp; gjestene får den første pinnen, og det starter med et for dårlig press på midtbanen – som følge av manglende offensiv markering. Eidskogingene – med majoritet av juniorspillere med ungt pågangsmot – får muligheten på sin høyreside, legger inn og de går opp i ledelsen. Jeg må innrømme at jeg tenkte det samme som etter Engerdølenes første pinne i forrige kamp; tenk om VI kunne SCORET FØRST! I ti minutter fra da klarer vi ikke å være aggressive og kollektive nok, dessverre.

Men fra ca 14´ tar vi mer over igjen. Vi vinner flere dueller, som igjen gir oss mulighet til offensive forsøk. Vi får satt opp noen angrep, men er for slurvete på siste tredjedel av banen. Et godt eksempel er etter ca 18 minutter, hvor Mom får en god sjanse, men heller ikke denne gangen klarer vi å treffe blinken. Skryt for offensivt løp, og gode kombinasjoner i forkant. Eidskog får kun ÉN sjanse – i tillegg til målet – i førsteomgang, etter 20 minutter. Ellers er det VI SOM SKAPER, etter 32´og 37´, begge er det Abdullahi som står for. Fellesnevner er godt press og fysikk i en mot en-fasen. Siste sjansen klarer Eidskogkeeperen bare så vidt å avverge, da han forlenger skuddet fra kloss hold i tverrligger og over. 

I pausa var alle enige om at vi ikke hadde gjort det vi sammen ble enige om på matchmøtet, og nok en gang satt vi med en i minus etter første 45. Vi valgte ikke å dvele med alt som ikke var som det skulle, men årsakene til dette. Vi ble enige om at dette var for at det fortsatt skulle være muligheter; Stå mer oppi dem – stresse og gi dem mindre tid, og bruke få touch når vi vant ball. Meget likt det vi snakket om på matchmøtet...

Den første halvdelen av andreomgang må vi kunne si var bekmørk fra vår side. Eidskog øker sin ledelse til 2 – 0 i det 56. minutt, og 3 – 0 i det 62. Det er to lyspunkt i andre omgang, og det er Bergets – og vårt – første mål for sesongen. Det lønner seg å skyte, og her gjør du det meget godt, Berget! Det andre er at innbytterne – og de ble det mange av etter hvert – gjør en fin figur da de kommer inn. Og vi gratulerer Robin med sin debut i den flotte, røde drakta.

Vi takker Eidskog for kampen, og gratulerer dem med det som ærlig sagt må kalles en fortjent seier. Fartgutta, spillere og støtteapparat, må jobbe knallhardt videre hvis vi skal være i nærheten av å klare målsettingen. Det må vi erkjenne nå akkerede etter to kamper. Til Fartsupporterne må jeg si at vi var en slukøret gjeng som samlet seg i garderoben etter kamp, for en evaluering av tingenes tilstand. Spiller man i Fart skal man blø for drakta. Vi har bestemt at Vilje, stolthet og samhold skal være våre mantra i år. Da må dette komme til syne på bana. Og det er mitt ansvar, som hovedtrener, å få spillerne til å vise dette. Det lykkes jeg ikke med i dag, noe som har plaget meg i hele helga. Det er greit å tape fotballkamper, hvis vi kan si vi gjorde det vi kunne og så ut som et lag. Det gjorde vi ikke denne gangen.

Dere skal ha ros for at dere så ut som slagne menn i garderoben etter kampen, og dere kom med konstruktive innspill etter det påfølgende spillermøtet. 

Da lover jeg å ta tak i innspillene, og så skal vi jobbe knallhardt videre for å gi HamKam 2 god motstand!


Heia Fart!
Marius A. Overmo

Kommentarer


       

Farts org.nr. er 975341135