Kick off for keepertreninger

Alle keepere på ungdomslag i Nymark får nå minst en egen keepertrening i uken.

Det har i lengre tid vært et ønske om et bedre treningstilbud til klubbens keepere og da særlig til ungdomskeeperne. Det har også vært en viss bekymring for rekrutteringen. Det finnes ungdomslag i klubben som ikke har fast keeper og må låne keeper fra en yngre årsklasse. Også på juniorsiden har det vært utfordringer. Spesielt da den eneste juniorkeeperen i klubben valgte å gå til en annen klubb i vinter. Juniorlaget har heldigvis fått skolert en av utespillerne til å bli keeper og til nå har det vært en meget god løsning. På seniorlagene er det god dekning på keepersiden.

Tar grep
Nå tar klubbens nye sportslige utvalg ansvar og vil umiddelbart sette keeperne i fokus. Utvalget inviterer til kick off for alle gutte- og jentekeepere på ungdomslag i Nymark IL. Dato er søndag 7. mai klokken 12 på Nymarken. Første samling er beregnet til å vare i maks to timer.

Klubbens rutinerte A-lagskeeper, Lasse Steffensen, har fått ansvaret for å koordinere keepertreningene. Han vil ta med noen av de andre seniorkeeperne som trenere. Etterhvert vil det også bli hentet inn ressurser utenfra.

Ikke i mål med alt
Utvalget er ikke helt i mål med hvordan keepertreningene skal organiseres. Det er mulig at de aller yngste (13-åringene) skal trene for seg selv, mens resten av gjengen (14-16 år) skal trene sammen. Det legges opp til en felles keepertrening i uken og det er et mål at de skal være samtidig eller like før/etter de ordinære lagstreningene. Det har sine utfordringer, men ikke verre enn at de kan løses.

Keeperne skal lære seg øvelser de både kan trene på hjemme og på de ordinære treningene med sitt eget lag. Spesielt oppvarmingsøvelser for keepere. Det legges også opp til å vise ungdomstrenerne øvelser som keeperne kan gjøre på lagtreningene.

Påmelding
Ikke alle planene er spikret ferdig, men det viktigste er at klubben  kommer i gang så raskt som mulig med keepertreningene. Det er cirka 13-14 keepere totalt på klubbens ungdomslag. Det er ønskelig at alle kommer på kick off neste søndag. Det er også ønskelig at alle trenere hjelper til med å informere og ikke minst motivere sine keepere til å komme. Påmeldingsfristen er torsdag 4. mai. Det er fint om trenere og lagledere tar i mot påmeldingen for så å viderebringe den videre til ungdomsstyre

Kult å være keeper
Målet er å bygge opp et keepermiljø i Nymark som sammen skal gjøre hverandre flinkere. Det skal være kult å være keeper i Nymark. Og det blir ikke mindre kulere hvis man i tillegg utvikler seg kontinuerlig til å bli en bedre keeper.

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift