Fokus på fair play

Månedens mest rettferdige fotballkamp ble spilt på Nymarken i går kveld.

Der spilte Nymark mot Sandviken i jenter 17-klassen og kampen var på forhånd utpekt av NFF Hordaland til månedens fair play-kamp. I disse kampene rettes det ekstra søkelys på fair play som prioriteres høyt av både forbund og krets.

To representanter fra fair play-komiteen til NFF Hordaland var til stede allerede en time før avspark og snakket med alle kampens involverte. De besøkte begge lags garderober og de snakket med dommer og kampvert før kampstart. Kampverten skal være til stede på alle barne- og ungdomskamper i Nymark IL. Kampvertens viktigste rolle er å ta i mot bortelaget og gir dem den nødvendige hjelpen slik at de føler seg velkommen. De skal passe på at både publikum og laglederbenkten oppfører seg under kampen og de skal rydde vekk alle personer som befinner seg på langsiden hvor innbyttebenkene er plassert.

Kampen
Tilbake til selve kampen som var jevnspilt i første omgang, men Nymark var svært heldig for at de ikke lå under til pause. Helt på tampen av omgangen kom Sandviken i gjennom på høyresiden og var alene med keeper, men skuddet strøk på feil side av stolpen. Synd for Sandviken, flaks for Nymark.

I andre omgang har Nymark et lite overtak gjennom hele omgangen og det førte også til to scoringer. 1-0 ved Mari Fjon Nøding og 2-0 noen sekunder før slutt av Idunn Kalvik Takvam.Hun spiller til vanlig på J14, men har den siste tiden også blitt brukt på J17. Gårdagens mål var hennes første for J17.

En veldig rettferdig fotballkamp, bortsett fra resultatet, var slutt og da var det tid til en avsluttende prat med folkene fra kretsen og felles fotografering.

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift