Seriestart 3.Divisjon Kvinner

Kampfakta:

Fotball, 3.divisjon kvinner

Fyllingsdalen 2  1            (0)

Sotra                   2            (1)

Varden Amfi, Mandag 24 april

Mål:

0-1: Malin Lie (frispark) 22 min

0-2: Stine Hesjedal (Siri Jokstad) 50 min

1-2: FKF 89 min

Dommer: Zoran Radojki (Løv-Ham IL)

Sotra SK sitt lag ( 1-4-2-3-1) formasjon:  Evi Therese Ekren- Frida Arefjord (Andrine Turøy fra 84.min.) Malin Blomvågnes Lie, Line Dyrøy, Susanne Sørheim, Iselinn Sæhle Jansen (Sofie Hexum Tvedte fra 87.min.)  Susanne Sæle Landro, Trine Lervik (Mia Neset fra 66. min.)  Stine Hesjedal ( c ), Siri Jokstad – Anne Kristine Bjørsvik (Martine Hauge Ludvigsen fra 80.min.)

 

Med tanke på motivasjon var nok denne kampen årets enkleste på mange måter, det ligger mye historie mellom spillere og trenere på begge sider av banen. Og derfor var det også frykt for at overtenning skulle bli et problem. Det ble det ikke, det ble helt perfekt tenning ... Første omgang startet relativt svakt, det vil si de første fem minuttene ... FKF kommer til to gode sjanser pga slurv i den defensive organiseringen i laget. Men derifra og ut omgangen var det kun ett lag på banen, Sotra SK. I perioder lå hjemmelaget med samtlige 11 spillere fra egen 30meter og inn. Sotra sto høyt, var tøffe i presset og stresset motstander til å gjøre mange enkle feil på egen banehalvdel og som resultat av det kom laget til flere gode muligheter. 1-0 kom på frispark fra ca. 25-30m ved Malin Lie som banket ballen via keepers fingertupper og i mål. 1-0 til pause og Sotra går i garderoben med høy selvtillit og god kontroll på kampen.

Andre omgang starter der hvor den første sluttet. Godt kollektivt press i fra Sotra damene og mye stress hos vertene. 2-0 kommer ved kaptein Stine Hesjedal etter drøyt 50min og jubelen står i stadion-taket på Varden Amfi, godt hjulpet av en stor og engasjert supportergjeng i fra Sotra som skapte god stemning hele kampen igjennom. Laget skaper etterhvert den ene store sjansen etter den andre, men dessverre så vil det seg ikke. 7-2 i 100% sjanser i Sotra damenes favør, ett god bilde på kampen. Mot slutten av kampen kommer FKF mer inn i det. Kanskje var det kreftene som begynte å ta slutt, kanskje var det nerven som tok overhånd, vi tror mest på det siste. 1-2 i det 89 minutt. Ett ergerlig mål å få i trynet, ett mål som nok kunne og burde blitt avverget høyere i banen. Men damene ror tilslutt i land en skikkelig lagseier. En seier for det kollektive, en seier for Sotra SK. Hvor mange meter hver spiller løp vites ikke, men det må være snakk om flere mil. Helt enorm innsats på samtlige spillere, Sotra-laget ville det rett og slett mest på Varden Amfi!!! Flere fikk sin offisielle debut for Sotra SKs damelag: Siri Jokstad og Iselinn Sæhle Jansen er nye spillere i klubben, samt Mia Neset (02 modell) som spiller på klubbens J17 lag. Sammen med ny hovedtrener Bård Grønhaug og assistent Remi Nilsen fikk de en god start på Sotra karrieren og en god start på årets sesong. #forzaSotra

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift