4. divisjon Sparta - SFK

Poengdeling i serieåpningen

Poengdeling i tøff serieåpning 

Sparta på Spartabanen i seriåpning er så langt unna hva vi hadde valgt hadde vi satt opp terminlisten selv. Banen er liten og bidrar ikke til mye bakrom. Atmosfæren er ikke hva man kan kalle gjestfri. I tillegg så mobiliserer Sparta både på og utenfor banen alt de har for å slå oss. Disse oppgjørene merkes i kroppen en god stund både før og etter kamp.

SFK startet klart friskest og hadde flere avslutninger enn Sparta innledningsvis. Emil Alme var bevegelig fra sin høyre kant og kom seg flere ganger fri. Ved et tilfelle blir han felt innenfor 16, og fra vår posisjon kunne det ha blitt blåst straffe. Når vi presser Sparta mister dem ballen rett foran forsvarsleddet sitt ved flere anledninger, men vi klarer ikke straffe dem. Siste pasningen blir for upresis. Mats Olavesen kommer seg fri et par ganger i feltet, men klarer ikke få avgårde noe som setter Richard Guldberg på skikkelige prøver. Malik Doski får hevet seg inn på et innlegg fra Mats, men setter ballen utenfor. Selv med enkelte store SFK sjanser og et visst trykk store deler av omgangen er det Sparta som får 1. omgangs største sjanse. En dobbeltredning av Jehad Timraz er det som forhindrer at Sparta leder 1-0, da forsvaret til SFK bommer på markering. De siste 10 minuttene blir den krigen man så for seg, og etter litt temperaturstigning, kriging og  ender det 0-0 etter første omgang.

SFK gjør ingen endringer før andre omgang. Lite presisjon, mye krig og et par småfete Spartasjanser preger den første delen. Jehad Timraz i SFK buret har en helt vanvittig redning på en Spartaavslutning som er på vei helt opp i krysset. Når vi klarer å ta mulighetene våre og får fri spillere på kant kommer man seg opp til Sparta sin 16 meter, men det ender enten med hjørnespark, eller en dårlig avslutning retning Spartamålet. Shabani Bushiri har et skudd innenfra 16 som ender i nettveggen. Emil Alme har en stor sjanse når han kommer seg fra 40 meter, og har hele veien fri mot Spartas mål. Guldberg er godt ute, og en uheldig touch fra Emil sørger for at han ikke får avsluttet skikkelig. Den frie ballen havner hos Shabani på 20 meter, målet står åpent med 2 Spartaspillere mellom og avslutningen treffer den første av dem.  Rett etterpå kommer Geir Nesteng seg fri fra vårt forsvar, lobber ballen fra 16 meter over Jehad og i lengste. 1-0 til Sparta etter 84 minutters spill. Vi tar raskt tak og 5 minutter etterpå kommer Clirim Miftari seg fra på høyresiden og får lagt inn. Emil Tønnesen får ballen videre til Rajan Doski, som dribler av et par spillere inne i 16 og får ballen videre til Fredrik Stordahl. Fredrik avslutter trygt til side for Guldberg, og utligner til 1-1. Vi venter med å se bilder fra kampen før vi konkluderer at den er i krysset. Etter scoringen får vi en stor sjanse til å avgjøre når Rajan Doski forlenger et innlegg inn i boksen med hodet. Clirim Miftari får akkurat foten på ballen foran Spartas keeper men avslutningen går på utsiden. En meter til eller fra hadde sørget for scoring til SFK godt på overtid. Poengdeling er alt i alt ok i serieåpningen mot et lag som på Spartabanen kommer til å ta en del poeng denne sesongen. 

Neste seriekamp for SFK er Moss 2 hjemme på Kurland KG mandag 24.04 kl 19:00.
Husk å bestille deg sesongkort, så får du alle SFKs kamper til kr 300. Dette kan også kjøpes på kampdag. 

Sparta - SFK
Resultat: 1-1 (0-0)
SFK XI: Jehad Timraz - Willy Hagren (Am Hansen), Adam Chedi, Fredrik Stordahl, Jonas Nordlie (Sander Braathe)  - Emil Tønnesen, Aleksander Kruse, Shabani Bushiri (Clirim Miftari) - Emil Alme, Mats Olavesen (Simen Økland), Malik Doski (Rajan Sahrab)
Ubenyttede reserver: Ole Ottosen, Peder Olsen
Scoringer: Fredrik Stordahl (88 min)
Assist: Rajan Doski
Gule kort: Mats Olavesen, Fredrik Stordahl, Shabani Bushiri

Lenker
NFF: Øvrige kampdetaljer 
SA (+ krever abo): Stress og nerver faktisk
 

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

HOVEDSPONSORPARTNERE

 

STØTTESPILLERE 

 
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift