Ullevål tok første stikk

Ullevål vant første kamp i kvalifiseringen!

Ullevål møtte onsdag kveld Øvrevoll/Hosle til første kamp i best-av-tre-serien i kvalifiseringsspillet der vinneren spiller i Eliteserien kommende sesong. Ullevål vant 4-2(3-0) etter mål av Rickard Geiborg(2), Daniel Skrettingland og Jesper Sagen. Øvrevoll/Hosle er dermed nødt til å vinne søndagens kamp (kl. 1630) på Rud Hauger for å holde liv i håpet om opprykk.

På Bergbanen stilte Ullevål med et yngre lag enn i serieavslutningen mot Ready, da både Erik Meier og Sigmund Karlseng var ute av troppen. Inn kom Fredrik Bakken og Erik Sørensen, og Ola Tenge fikk også tillit fra start i sin andre kamp for A-laget.

Det tok ikke lang tid før hjemmelaget fikk overtaket i den viktige kampen, og før tre minutter var spilt lå første ball i mål bak Simen Clausen i bortemålet. En innøvd spillvariant på corner ble spilt fra Daniel Skrettingland til Rickard Geiborg, og Ullevåls eneste svenske doblet sesongens målkonto med sitt første av to mål for kvelden. Det meste handlet om Ullevål innledningsvis, og Jonas Gaare kom fri med keeper etter et løft, men Clausen holdt unna for trykket. Ullevåls toppscorer, Daniel Skrettingland, var likevel farlig frempå, og økte til 2-0 etter et glimrende angrep. Fredrik Bakken fant Skrettingland inne i boksen, og med et raskt skudd doblet han Ullevåls ledelse. Noen minutter senere kom hans spisspartner Jesper Sagen fri med keeper etter et vakkert løft fra Geiborg, og unggutten la på til 3-0 før halvtimen var spilt.

Det siste kvarteret av omgangen var veldig slurvete fra Ullevåls side, og man forærte blant annet bort to cornere til Øvrevoll/Hosle. Disse ble riktignok ikke farlige, men de var stort sett det bortelaget kom med av muligheter foran mål før hvilen.

Hjemmelagets Lasse Torkildsen satt utvist da lagene entret isen etter hvilen, men det var likevel Ullevål som tok tak fra start. Før fem minutter var spilt var også Ullevåls Skrettingland svært nær ved å øke ledelsen to ganger. Først kontret libero Ola Edvardsen på en corner, og han fant Skrettingland inne foran mål, men avslutningen traff tverrliggeren bak Clausen. Noen strakser senere fikk samme mann muligheten fra straffemerket, men da sto Clausen i veien, og stillingen var fortsatt 3-0.

Med Ullevåls misbrukte sjanser fikk bortelaget anledning til å komme tilbake i kampen, og sekunder etter straffemissen var det i stedet Øvrevoll/Hosle som fikk muligheten fra 12 meter. Petter Brinchmann har vist seg som en god skytter i Eliteserien for Ready, og han reduserte til 3-1 da han ble tredjemann til å overliste Christopher Smerkerud på straffe i vinter. Et svært tett, kompakt og lavtliggende bortelag skapte få farligheter foran mål, men klarte også å unngå veldig mange store sjanser mot seg, og med 20 minutter igjen på klokka var de hvitkledde gjestene på farten igjen. Et innslag fra siden ble slått hardt inn i boksen, og på bakre stolpe dukket Lars Thygesen opp. På nøyaktig samme måte som han scoret i under treningskampen for tre uker siden kunne han redusere til 3-2.

I etterkant av målet tok Ullevål time-out for å få kontroll igjen på kampen, og det tok heldigvis ikke mange minuttene før Skrettingland igjen fikk muligheten fra straffemerket. Simen Clausen i bortemålet ville derimot spille en helterolle for Øvrevoll/Hosle, og igjen reddet han et straffeslag. På den påfølgende corneren ble nervene likevel roet igjen. Rickard Geiborg satt sin andre corner for kvelden, og med sitt tredje mål for sesongen økte han hjemmelagets ledelse til 4-2. Ullevål hadde også god kontroll de siste 10 minuttene, og var betydelig nærmere 5-2 enn bortelaget var nok en redusering.

Forutsetningene for søndagens kamp er klare; hvis Øvrevoll/Hosle ikke vinner blir Ullevål værende i Eliteserien. Om søndagens hjemmelag derimot stikker av med seieren får vi en tredje og avgjørende kamp på Bergbanen tirsdag 28.februar. Møt opp på Rud Hauger søndag kl. 1630 for å støtte Ullevål til en ny seier!

Høstsemesteret  2018
i Turn-avdelingen

starter 28.august.

Ukeplan finner du her.

Velkommen til trening i uke 34-2018

TURNSTYRET

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift