Ullevål berget kvalifiseringsplass!!

Høydramatisk da Ullevål unngikk nedrykk!

Ullevåls forutsetninger før fredagens avsluttende runde i Eliteserien var klare. Man måtte ta flere poeng i borteoppgjøret mot Ready enn det Sarpsborg klarte i sin hjemmekamp mot Hamar. Mens Ullevål selv gjorde jobben ved å slå Ready 5-2(3-0), må også Ullevål rette en stor takk til Hamar, som imponerende vant 6-3 borte mot Sarpsborg! Ullevål spiller dermed kvalifisering for å holde plassen i Eliteserien, mens Sarpsborg må ta den tunge veien ned i 1.divisjon.

Ullevål stilte til start med en debutant i troppen i form av Ola Tenge, og juniorspilleren gjorde en habil kamp som half. I tillegg spilte Erik Meier sin andre strake kamp som midtbanespiller, og han viste seg som en meget viktig brikke i oppgjøret.

Det var også Ullevål som tok tak i kampen innledningsvis, og allerede etter tre minutter skjøt jubilant Daniel Skrettingland ballen i mål bak Markus Thommesen i hjemmemålet etter at Bendik Nordbrenden slo ballen inn i feltet etter et innslag. Før ti minutter var spilt kom Ullevål til nok en kjempesjanse, men avslutningen til Lasse Torkildsen snek seg noen få centimeter på feil side av stolpen. Samme mann skulle likevel komme til en identisk sjanse minuttet senere, og denne gangen fant den iskalde avslutningen veien til nettmaskene. 2-0 til Ullevål!

Begge lag løftet mye langt i snøværet og vinden, uten at de helt store farlighetene kom på dette viset innledningsvis. Readys først store mulighet kom på corner etter et kvarter, men Christopher Smerkerud vartet opp med en kvalifisert redning på Leif Skaars skudd med retning krysset. Selv med en mann mindre på isen var det gulkledde Ullevål som var farligst frempå, og kun en god redning fra Thommesen forhindret Jesper Sagen å øke til 3-0 alene med keeper. Målet skulle likevel komme etter en halvtime, og Erik Meier kom seg helt fri etter et løft. Hans avslutning var trygg, og dermed gikk bortelaget opp til 3-0. En time-out fra Ready gjorde at kampen roet seg noe og lagene kunne gå til pause på de samme sifrene som i Sarpsborg-Hamar. Dette lovet godt for Oslo-laget!

Ullevål startet andre omgang best, og de fleste trodde Ullevål økte til 4-0 da Jonas Gaare satt ballen i nettet. Dommer Eriksen mente derimot at Skrettingland i offside påvirket spillet. I stedet kunne hjemmelaget redusere til 1-3. Niklas Andersson kom fri med Smerkerud, men han reddet avslutningen til innsiden av stolpen. Ballen rullet så på streken, og over i den andre stolpen, og på returen klarte Erik Lundgren å pirke inn reduseringen. Spilleren trente tidligere i vinter med Ullevål, men viste ingen nåde med gutta fra Bergbanen denne gangen.

Med en mann mindre på isen ble Ullevål trykket hardt tilbake, og det var ikke spilt mer enn en time før neste ball lå i Ullevål-nettet. Ola Stokke mottok en glimrende løft fra Isac Jerner, og hjemmelagets nummer 77 skapte ny spenning i thrilleren på Gressbanen! Hjemmelaget var også nære utligning på corner, men bortelagets keeper vartet opp med en fin benparade for å forhindre scoring.

I stedet kunne Ullevål juble på nytt da Bendik Nordbrenden utnyttet en corner for bortelaget. Med sitt andre mål i Eliteserien sendte han Ullevål et langt steg nærmere kvalifisering med sitt 4-2  med et kvarter igjen på klokka. Ullevål sikret seieren da landslagsspiller Greger Svenn brøt et Ready-angrep og sendte Jonas Gaare alene med Thommesen. Gaare, i kjempeform, sikret seieren til 5-2. Da nyheten om at Hamar også gjorde jobben med sin 6-3 seier i Sarpsborg kunne bortelaget slippe jubelen løs.

Nå venter det kvalifisering for å beholde plassen i Eliteserien. Motstander blir etter alt og dømme Øvrevoll Hosle, som for øyeblikket er det nest beste førstelaget i 1.divisjon.

Portalen for påmelding til høstsemesteret  2018
i Turn-avdelingen

åpner 7.juni kl 19:00.

Vær rask, partiene fylles fort opp!

Velkommen til trening i uke 35-2018

TURNSTYRET

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift