Overtidsmål reddet poeng mot Sarpsborg

Fortsatt håp om Eliteseriespill etter sen scoring

Det ble like tett og jevnt mellom Ullevål og Sarpsborg som ventet på forhånd, og Ullevål berget uavgjort 3-3 med en scoring på overtid. Det betyr at serien avgjøres i siste seriekamp fredag kveld. Ullevål trenger flere poeng enn Sarpsborg i siste oppgjør for å unngå nedrykk. Mens Ullevål møter Ready på Gressbanen kl. 1800, får Sarpsborg besøk av Hamar i siste serierunde.

For Ullevål var ringreven Erik Meier tilbake i troppen for første gang for sesongen, etter å ha ledet Ullevåls 2.lag til tabelltopp i 2.divisjon. Meier ble dermed den 22. spilleren som Espen Johansen benytter seg av denne sesongen.

Det var også hjemmelaget Ullevål som kom best i gang på Bergbanen, og allerede før 30 sekunder var spilt var Ullevåls første avslutning notert. Hjemmelaget skapte også flere cornere innledningsvis, uten at dette ga tellende resultat. Bortelaget Sarpsborg jobbet seg sakte, men sikkert mer inn i kampen, og utover i omgangen måtte Christopher Smerkerud i Ullevål-målet i aksjon ved flere anledninger enn Rikard Thorkildsen i bortemålet. Til slutt satt også ballen i nettet for østfoldingene, da bortelagets forsvarssjef Emil Øby Olsen sendte de hvitkledde i føringen på corner. 0-1 var også pauseresultatet på Bergbanen.

Ullevål startet med en mann mindre på isen etter hvilen, men det tok heller ikke nå mer enn et minutt før Thorkildsen i bortelaget måtte varte opp med en redning på Jonas Gaare sitt skudd fra skrå vinkel. Begge lagene lå tett og kompakt, og det ble ikke skapt mange store sjanser, selv om Ullevål igjen var svært nære å finne nettsus på corner.

Det var likevel bortelaget som igjen fant veien til mål, da bortelagets Max Pherson, halvveis i omgangen, kom rett fra utvisningsbenken og utfordret Ullevåls backrekke. Med et par enkle dragninger var Pherson helt fri og doblet Sarpsborgs ledelse til 2-0. Ullevål på sin side ga ikke opp, og da 18 minutter gjensto fikk Jonas Gaare bra treff på et skudd fra høyre. Han reduserte dermed til 1-2, før de blåkledde endelig klarte å utnytte en corner noen minutter senere. Daniel Skrettingland fikk kriget ballen inn til 2-2 i kaoset som oppsto foran mål. Scoringen betydde at Ullevål igjen hadde håp om å unngå nedrykk.

Sarpsborg ville det imidlertid annerledes, og med to mann på utvisningsbenken fikk Ullevål det vanskelig i defensiven. Igjen fikk Max Pherson for mye tid og plass, og han dro seg nok en gang gjennom hele Ullevål. Denne gang valgte han derimot en pasning fremfor en avslutning, og inne foran mål fikk Petter Nicolaisen en enkel oppgave med å sende bortelaget i føringen til 3-2 med fem minutter igjen på klokka. Med tap ville som sagt Ullevål ikke ha noen mulighet til å berge plassen i Eliteserien, men på overtid koblet et gammelt radarpar seg på. Erik Meier fant Daniel Skrettingland inne i bortelagets boks, og Ullevåls toppscorer utlignet til 3-3 med sin 15. scoring for sesongen.

Med poengdeling vil alt avgjøres i siste serierunde. Ullevål må hente hjem flere poeng enn Sarpsborg i siste kamp for å unngå nedrykk. Laget som kommer sist i serien går direkte ned, mens det nest siste laget spiller kvalifisering mot ente Konnerud eller Øvrevoll Hosle. Møt opp på Gressbanen fredag 10.februar kl. 1800 for mer dramatikk!

Portalen for påmelding til høstsemesteret  2018
i Turn-avdelingen

åpner 7.juni kl 19:00.

Vær rask, partiene fylles fort opp!

Velkommen til trening i uke 35-2018

TURNSTYRET

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift