Unge seniordebutanter

Fire spillere på 14 og 15 år var involvert da Nymarks damelag vant 3-2 mot Askøy søndag

Sofie Kjøbstad-Nordvik (14) og Sunniva Solbakken (15) debuterte på seniornivå i treningskampen på Askøy. I tillegg spilte Christine Cecilie Samnøy Andersen (14) og Mari Fjon Nøding (15). Og hele kvartetten fra klubbens J17-lag var svært godt fornøyd med å få spille både med og mot mer rutinerte seniorspillere.

 Fornøyd var også hovedtrener Benedikte Norevik etter kampen:

 − Det er veldig kjekt å se at de yngste tør å stole på egne ferdigheter og trøkke til. I dag gjør de en god figur, alle sammen. 

Kampen begynte middels for Nymark. Litt mot spillets gang havnet de under 0-1 før pause. I resten av omgangen ble det mye oppjaget spill med lange og høye baller. 

− Vi startet med litt høye skuldre. Men det kom seg i 2. omgang. Da får vi ballen mer ned på bakken og begynner å spille fotball, sier Benedikte, som stort sett var fornøyd med aggressivitet og press hos både 1. og 2. forsvarer.  

− Dette har vi jobbet med på trening de siste ukene. Framover skal vi i tillegg fokusere enda mer på det offensive. Her var det en del å ta tak i, mener Benedikte.
I 2. omgang styrte Nymark kampen, og tok etter hvert en komfortabel 3-1-ledelse, etter fine scoringer av superveteran Camilla Hagerup Hovden (2) og Inger Lise Austrheim.

Derfra og ut hadde de svarte og hvite god kontroll mot et ungt Askøy-lag. Det gir grunn til optimisme før sesongstart.

− Vi er veldig spente på sesongen. Stallen er foreløpig litt tynn og sårbar. Men vi er offensive og har mål om å havne blant topp tre på tabellen. Det er greit å ha noe å strekke seg etter og jobbe mot, avslutter Benedikte.

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift