Knepent tap for Ullevål 2

Håpet om serieseier svinner

Ullevål 2 spilte tirsdag kveld sin andre toppkamp på få dager, og denne gangen var det Drammen 2 som sto for motstanden på Bergbanen. Dessverre endte det med et knepent tap 2-1 etter at gjestene avgjorde fem minutter før slutt. Ullevåls mål ble scoret av juniorspiller Jesper Bergersen i det som var hans første B-kamp for sesongen. Akkurat nå har Ullevål 2, Ullern 2 og Drammen 2 18 poeng hver, men Ullern 2 har én kamp til gode, og seiler opp som den store seriefavoritten, med kamper mot Bergen og NTNUI igjen. Nordre Sande/Mjøndalen 2 følger poenget bak med 17, så det er svært jevnt i toppen av 2. divisjon med én serierunde igjen for de fleste topplagene.

Første omgang ble en rotete affære, og spesielt slet Ullevål med å etablere noe eget spill. Gjestene var mer ballsikre, og de holdt et høyere tempo i alt de foretok seg. Likevel var det en ganske jevn første omgang, men Drammen  skapte de største sjansene. Den første store sjansen kom etter et kvarters spill da Ullevål mistet ballen i fremføringen. Kontringen fra drammenserne var god, men skuddet gikk via Ola Jacobsen og i stolpen. Drammen hadde også et par farlige cornere, som ble stoppet på strek, samt at keeper Petter S. Indrevoll fikk slått en ball over på glimrende vis. Ullevål skapte ikke mye, men Kim Andresens skuddforsøk snek seg like utenfor lengste kryss. Det ble også dramatisk da Bjørn Fredriksen gikk over ende, men etter en lang samtale mellom dommerne, valgte de å trekke situasjonen utenfor straffefeltet.

Etter en snau halvtime skulle Drammen ta ledelsen 1-0 da de broderte seg gjennom Ullevåls midtforsvar, og de var sikkerheten selv alene med keeper. Dermed ledet gjestene 1-0 til pause, og det var ikke ufortjent. Ullevål fikk samlet seg litt i pausen, og gjort enkelte justeringer, og det var et mye skarpere hjemmelag som gikk på isen etter pause. Kampen var fortsatt jevnspilt, men Ullevål begynte å produsere en del mer, inkludert noen farlige cornere. Med om lag et kvarter igjen å spille gikk gjestenes Preben Nilsen ned i Ullevåls straffefelt etter en dødballsituasjon. Flere Drammen-spillere valgte heller å rope på straffe fremfor å ta den defensive jobben 100 %, og det ble oppfattet av keeper Petter S. Indrevoll. Han fant Aleksander Smerkerud på venstresiden med et godt kast, og det skulle bli starten på en god kontring. Smerkerud avanserte i banen før han slo en hard pasning inn i midten på junior Jesper Bergersen, som kom i stor fart bakfra. Han utfordret et ryggende Drammen-forsvar, og klarte å komme seg helt fri med keeper Henrik Holo. Avslutningen satt nede ved stolperoten, og dermed var lagene like langt.

Avslutningen på kampen var tett og intens, og det ble større rom enn tidligere i kampen. Erik Meier fikk en god sjanse til å sende Ullevål i ledelsen, men Henrik Holo var med på notene. Med fem minutter igjen å spille skulle avgjørelsen falle. Et løft fra Drammen ble tatt ned av en Ullevål-forsvarer, men Drammen kom først på andreballen, og Markus Alm Thoen kom seg helt fri med Ullevåls sisteskanse. Alm Thoen var sikkerheten selv, og dermed sendte han gjestene opp i ledelsen 2-1 med få minutter igjen å spille. Ullevål satt opp flere spillere med håp om å skape mer, men det ble med noen halvfarligheter. På tampen ble det også store rom for Drammen å kontre i, og Ullevål pådro seg to sene utvisninger.

Gjestene vant 2-1 i en jevn kamp, og dermed svinner Ullevåls håp om å vinne 2. divisjon for andre året på rad. Ullevål spiller sin siste seriekamp søndag 5/2 kl. 10.00 på Bergbanen mot Bergen.

Portalen for påmelding til høstsemesteret  2018
i Turn-avdelingen

åpner 7.juni kl 19:00.

Vær rask, partiene fylles fort opp!

Velkommen til trening i uke 35-2018

TURNSTYRET

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift