Ullevål 2 med sterk borteseier

Ullevål 2 holder unna i 2. divisjon!

Ullevål 2 spilte lørdag ettermiddag en svært viktig kamp borte mot Solberg 2. Hjemmelaget stilte med flere A-lagsspillere, blant annet keeper Ole Tobias Fevang, men det var ikke nok. Etter en målløs første omgang, leverte Ullevål 2 en strålende annen omgang, og det ble til slutt seier hele 6-1. Ullevåls mål ble scoret av Erik Meier(2), Bjørn Fredriksen(2), Lasse Killingmo og Peik Gaare.

Solberg 2 var et velspillende lag som holdt veldig mye i ball med høyt tempo, og det var hjemmelaget som var det førende laget før pause. Med A-lagsspillere som Eirik Solberg, Even Gamst og Øyvind Bø Johnsen var det en svært tøff motstander for Ullevål 2, som ikke bruker A-lagsspillere. Til tross for et klart spillemessig overtak, klarte ikke Solberg 2 å skape veldig mye sjanser, og Ullevål 2 var dyktige til å få gjestene ut på kantene. Det ble med enkelte langskudd, samt noen farlige pasninger inn i feltet fra kant, men Ullevål var gode i boks-spillet og Petter Indrevoll i Ullevåls mål reddet det meste som kom uten de største problemene. Ullevål skapte ikke mye, men Erik Meier fikk avsluttet fra distanse etter en langpasning, samt at Jonas Lilja ble kastet gjennom alene med keeper i omgangens siste sekunder, men avslutningen under press ble satt rett på hjemmelagets stjernekeeper, som bare noen få dager i forveien hadde spilt om gull i Eliteserien, da Solbergs A-lag møtte Stabæk.

Dermed endte det med en målløs første omgang, men det var ikke uten dramatikk. Fem minutter før pause taklet Johan Hansen en Solbergspiller knallhardt, men rent. Solbergspilleren ble liggende på isen i fem minutter med nakkesmerter, og måtte følgelig forlate isen med skade. Johan Hansen måtte også gi seg med vondt i hodet og svimmelhet. Tidligere i omgangen måtte også Rasmus Gaare gi seg med skade etter en krasj med en lagkamerat, så Ullevål måtte rullere på kun to innbyttere i annen omgang.

Ullevål 2 fikk en drømmeåpning på annen omgang, for allerede etter tre minutter fikk Lasse Killingmo satt en cornerretur i mål etter at Jonas Liljas skudd ble avverget. Kun et par minutter senere ble Erik Meier utvist, og Ullevål hadde tidvis problemer med å ri av utvisningen mot en svært ballsikker motstander. Likevel var det Ullevål som skulle skape de største sjansene etter at man igjen ble fulltallig. Først fikk Erik Meier en eventyrlig mulighet, men avslutningen ble reddet av Solbergs sisteskanse. Deretter ble Peik Gaare hindret på ulovlig vis i Solbergs felt, men Jonas Liljas straffe etter en time ble reddet av keeperen som snuser på en landslagsplass. Det tok derimot bare to ytterligere minutter før Ullevål skulle øke ledelsen til 2-0. Aleksander Smerkerud brøt et Solberg-angrep, og satt i gang Jonas Lilja på venstresiden. Han spilte fri Erik Meier alene med keeper, og denne gangen vant Meier duellen.

Kampbildet var i stor grad likt som i første omgang, og Ullevål gjorde en heroisk defensiv innsats, mens man satset på kontringer offensivt. Solberg trykket hardt på, men de skapte ikke spesielt store sjanser, selv om det ble mange cornere, da de kom mye rundt på kant. Etter 70 minutter ble Kim Andresen spilt fri alene med Fevang i Solberg-målet, men nok en gang reddet keeper. Solberg gikk rett i angrep, og i stedet for 3-0 til Ullevål ble ledelsen redusert til 2-1. En flipp gikk, for en gangs skyld, gjennom Ullevåls midtforsvar, og da ble jobben enkel for Solbergs angriper, som rundet en utrusende Petter Indrevoll.

De neste minuttene ble svært avgjørende, for Ullevål ble presset lavt i banen. Etter 76 minutter fyrte Erik Meier av et langskudd som Ole Tobias Fevang normalt sett redder, men denne gangen gikk den mellom bena hans, og da kunne Ullevål øke til 3-1 med 14 minutter igjen. Hjemmelagets press fortsatte, mens Ullevåls fokus var å jobbe knallhardt i defensiven for å få hjemmelaget ut på kant. Dette lyktes voldsomt, for Solberg 2 begynte å sende frem mye folk, og det åpnet enorme rom for gode kontringsspillere hos Ullevål.

De siste ti minuttene skulle Ullevål score ytterligere tre ganger: Først kom 4-1 ved Peik Gaare alene med keeper fra spiss vinkel, etter å ha blitt frispilt av Erik Meier. 5-1 ble satt av Bjørn Fredriksen på en helfrekk spillstraffe, etter at Jonas Lilja hadde blitt hindret ulovlig. 6-1 kom i kampens siste sekund etter et fantastisk soloraid fra egen halvdel fra Bjørn Fredriksen. Ullevål skapte et tosifret antall sjanser i annen omgang, så sånn sett var det ikke en ufortjent seier, selv om hjemmelaget hadde ballen klart mest.

Ny kamp for Ullevål 2 er allerede tirsdag 31/1 kl. 20.15 mot Drammen 2. Drammen 2 er kun to poeng bak Ullevål 2 på tabellen, så dette blir en ny, helt avgjørende kamp i 2. divisjon. Gjestene kommer fra en seier 15-2 i Trondheim, og de har gjort en veldig god sesong. 

Portalen for påmelding til høstsemesteret  2018
i Turn-avdelingen

åpner 7.juni kl 19:00.

Vær rask, partiene fylles fort opp!

Velkommen til trening i uke 35-2018

TURNSTYRET

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift