Sunnfjording overtar G16-lagene

Martin Leknes Nygård har takket ja til å bli ny hovedtrener for Nymark G16.

Nymark IL ønsker Martin (21) velkommen som trener i klubben. Han starter på jobben umiddlebart. Det vil si fra og med neste trening, tirsdag 24. januar. Martin vil nok ha en tilbaketrukken rolle på første trening. Han skal få lov å observere spillergruppen og bli bedre kjent med de andre i trenerteamet.

Det er ikke helt sant at det blir hans første trening. Han kom innom lagets fredagstrening hvor han ble presentert for spillerne. Han ble tatt godt i mot av en spent spillergruppe og en av dem, Yussuf, ønsket Martin en fin tid i Nymark og lovde å bidra til at den skulle bli nettopp det.

Martin er født og oppvokst i Førde i Sunnfjord hvor han var keeper for nettopp Førde på aldersbestemt nivå. Som siste års guttespiller i 2011 kunne Martin som kaptein heve den store pokalen som kretsmester med Førde i gutteklassen. Altså det aller beste guttelaget i fotballfylket Sogn og Fjordane. Året etter reiste han til Sogndal for å gå idrettslinjen på Sogndal videregåande skule. I samme periode utdannet han seg til fotballtrener (UEFA C-lisens). Sin egen karriere holdt han vedlike med å spille 4. divisjonsfotball for blant annet Kaupanger, Førde og Gaular

I 2015 flyttet Martin til Bergen hvor han er godt i gang med å studere engelsk ved Universitetet i Bergen. Han har bestemt seg for å bli lærer og å være trener for Nymarks mest internasjonale lag må jo være den perfekte jobben å ha ved siden av hans valg av studier.

Martin kjenner til Nymark fra før. I høst ble han hyret inn for å gjennomføre egne keeperttreninger for G2002-keeperne (Jacob og Mustaf) og han er keeper for fotballaget Galgen som kjempet med A-laget til Nymark om andreplassen i 5. divisjon. Som kjent ble det Nymark som stakk av med andreplassen, men bare med ett poeng foran nettopp Galgen.

Lykke til, Martin. Vi er sikker på at dette kommer til å bli bra!

 

 

 

 

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift