Historisk Nymark-lag

Nymark rød (G2005) spilte denne uken sin aller første 9-er kamp.

Dermed skrev laget historie siden ingen andre Nymark-lag har debutert så tidlig med 9-er fotball. Det skal selvsagt også sies at 9-er fotballen ble innført for bare tre år siden, men historie er historie.

Under normale omstendigheter skal man ikke gå over fra 7-er til 9-er fotball før i det året man fyller 13. For 2005-gjengen vil det si 2018, men Norges fotballforbund avd. Hordaland er tatt med i et pilotprosjekt som skal gjennomføres i fire fotballkretser. Endringene gjelder stort sett for barnelagene, bortsett fra eldste barneklasse. De skal nemlig spille 9-er i stedet for 7-er, men det skal fortsatt ikke være resultatorientert med tabeller og lignende.

Det betyr at klubbens 2005-lag blir våre lag i pionér-prosjektet til fotballforbundet. Det var også grunnen til at Nymark rød spilte treningskamp forrige onsdag mot sine venner fra Søreide United. Alle spillerne syntes dette var kjekt, men litt uvant med nye regler og flere spillere på banen. Fram mot jul blir det ukentlige treningskamper, slik at laget skal få trent godt på ny spilleform.

Hva resultatet ble? Som sagt, dette handler om utvikling og ikke resultat.

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift