Roar Johansen - Årets Ildsjel

Åsen IL gratulerer Roar med Akershus Idrettens Frivillighetspris! Sist lørdag var en stor dag for Roar Johansen og Åsen IL. Dugnadsgjengen som jobbet med å sette opp de siste lampene i Åsen ILs nye lysløype, skulle inn å spise matpakke og kaffe fra termos. Men denne gangen ble det stor marsipankake og selebert besøk fra Akershus Idrettskrets. Jon Syversen var kommet til klubbhuset på Åsen stadion for å overrekke AIKs Frivillighetspris 2015.

Ja, alle i Åsen IL er helt enig at Roar virkelig fortjener denne prisen. I 1996 var Åsen IL i en dyp krise: Problemene med å få medlemmer til å påta seg verv i lagets hovedstyre var nå blitt så prekær at årsmøtesak nr. 9 omhandlet forslag om deling av idrettslaget i to særidrettslag. Den vanskelige situasjonen fikk en avklaring ved at Roar Johansen som nettopp hadde meldt seg inn, påtok seg formannsvervet på direkten. Roar var leder for idrettslaget fra 1996 til 2005. I denne perioden fikk Roar fullført utbygging av det første klubbhuset og fotballstadion på Røtterudmoen som skapte muligheter for at fotballgruppa kunne vokse. Viktigst i denne perioden var at han forhandlet fram salget av Stordammen og eiendommen rundt dammen. Det var store planer om hotell- og boligutbygging. Hotellplanene har forsvunnet i skuffen, men salget ga betydelige penger til Åsen IL og var vesentlig forutsetning for å kunne starte bygging av et nytt skianlegg for Åsen IL.

Åsen IL startet som et idrettslag for ski og har i lang tid brukt en lysløype i skogen ved Gimilvegen rett overfor Åsgreina. For å kunne holde tritt med utviklingen i langrenn måtte anlegget utvides som var vanskelig i Gimilvegen. Det ble nødvendig å finne plass til et nytt anlegg. Roar jobbet langsiktig og iherdig med først å finne plass et nytt skianlegg og så med selve utbyggingen. Det var mange skjær i sjøen og Roar måtte gjennom mange runder med debatter og nesten ferdigforhandlete avtaler måtte til før han omsider fikk landet Røtterudmoen som et kombinert anlegg for fotball og ski. Han var og fortsatt er primus motor i planlegging, prosjektering og utbygging av anlegget. Lysløype og skistadion er nå ferdig og er godkjent av FIS høsten 2015. Anlegget bestod sin første store prøven under VM mønstringsrenn Junior 2016 og fikk særdeles god omtale av Teknisk delegat og skiforbundets nestor Per Nymoen. Anlegget er ikke bare for skieliten, men fremstår som en optimal kombinasjon av nærmiljøanlegg for de yngre og treningsanlegg for alle alders- og ferdighetsnivåer. Dagens usikre vintre og snømangel tvinger Åsen IL til å jobbe for et snøproduksjonsanlegg. Åsen stadion på Røtterudmoen har eksepsjonell gode forutsetninger for et slikt anlegg. Stadion egner seg til alle type langrennsarrangementer og fungerer som et regionalt anlegg. Det er god adkomst og parkering. Men viktigst er de naturgitte forutsetninger: Røtterudmoen er kjent som et kuldehøl med mange kuldegrader og en stri og kald elv rett ved stadion. Dette vil ifølge ekspertene gi de beste forhold for snøproduksjon på Øvre Romerike.

Etter at prisen var overrakt og kaken spist, så jobbet dugnadsgjengen videre med de siste lampene. Jon Syversen fra AIK brukte anledningen til en aldri så liten skitur og inspiserte det nye anlegget. Han var meget imponert over det Åsen IL har oppnådd og ønsker lykke til videre med vårt arbeid for idretten.Grasrotandelen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift