Fra Fotballspilleren 1980

At det er for mye eller for lite om fotball eller annen sport i lokalavisen, er en kjent diskusjon. Allerede i 1980 intervjuet Sarpsborg Fotballklubbs medlemsblad "Fotballspilleren" leder av sporten i Sarpsborg Arbeiderblad, Jon Henriksen. Her kan du lese intervjuet.

SA er ingen klubbavis for SFK!

Vi besøker Sarpsborg Arbeiderblads sportsredaksjon en formiddag og venter oss en hektisk nervøs virksomhet før avisen skal ut. Men nei, her foregår alt rolig og behersket. Sportsredaktøren, Jon Henriksen, ambulerer mellom lay-out og sine medarbeidere og behersker situasjonen framfor alt effektivt.

Vi setter oss ned og syns det er naturlig å spørre om hvordan man blir sportsredaktør i Sarpsborg Arbeiderblad:

- Det var nærmest en tilfeldighet for mitt vedkommende. Etter gymnasium begynte jeg som sportsjournalist her i 1973. Jeg var alene og måtte bygge det hele opp nærmest fra bunn av. De to første årene var veldig arbeidskrevende før vi ble flere. Nå er vi tre fast ansatte.

- Du har jo en utsatt stilling og får vel en god del kritikk. Hvordan føler du det?

- Personlig synes jeg det blåser lite på toppene her. For noen år siden var imidlertid SFK ergelige på oss. Det var under ombyggingen og omstillingen til mer kommentar, og også kritikk når vi mente det var påkrevd.

Han tar i litt og understreker at SA ikke er noen klubbavis for SFK.

For å provosere litt spør vi hvorfor han skriver så forholdsvis lite om SFK i forhold til en «viss» annen klubb. Det nytter ikke å trekke ham opp, men noe irritert ber han meg ta millimeterbåndet og måle, så fikk jeg se.

- Der fikk jeg den. Det sto like mye om SFK, gett.

- For øvrig er sporten i vårt distrikt langt mer enn SFK og Borgen. Idretten har vokst enormt de siste årene. Vi har begynt å hevde oss på landsplan i mange flere idretter, sier Jon Henriksen.

- Sportssidene er SA er etter vårt ringe skjønn blant de bedre. Vi har lagt merke til at sporten har hatt utsendte medarbeidere til mange forskjellige land: Østerrike, Spania, Kanariøyene, flere ganger i året til England og til og med til Texas. Sporten må ha et enormt budsjett?

- Vi har vårt budsjett. Flesteparten av reisene er gratis eller vi betaler bare en del ettersom Arbeidernes Pressekontor veksler med å bruke de forskjellige avisers medarbeidere. Dette kommer alle Arbeiderpartiets aviser til gode.

- I vinter har avisens sportssider vært kjedelige. Ingen kontroversielle saker - ingen dementier. Kommentar?

- I løpet av disse 7 årene har jeg hatt 3 dementier. Man skulle selvfølgelig helst ikke hatt noen, men man balanserer ofte på line og det er lett å tråkke utenfor. Vi forsøker jo så godt vi kan å holde et høyt nivå.

- Faktum er vel at det er «lite» politisk stoff i SA for tiden sammenlignet med idretten. Skal lokalsamfunnet utvikle seg bare til «brød og sirkus?

- Vi har to sider sport daglig, 3 sider lørdag, 5 sider mandag, til sammen 16 sider av totalt 120 sider. Jeg synes dette er en vettug linje og noenlunde forsvarlig fordeling. Pressen har enorm makt, vi må passe oss for misbruk og vi skal jo være til hjelp i samfunnsordningen. Dette med å vurdere hva stoffet er verdt, avveiing av størrelse og format er en forferdelig slitsom prosess å hanskes med her eneste dag.

- Blir det mye overtid?

- Skulle vi fulgt arbeidsmiljøloven og tatt betalt for all overtid, hadde vi måttet fordoble staben. Vi, som fotballspillerne har dårlig samvittighet overfor familien som ser så lite til oss.

- Har du blitt intervjuet før?

- Ja, en gang.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM

HOVEDSPONSOR



PARTNERE

 

STØTTESPILLERE



 

 
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift