G14 i Haslum Cup

Helgen 26-28. aug tok G14 turen til Bærum og deltok på Haslum Cup med 2 lag.

Falk 1 lørdag:
-    Falk 1 - Haslum Hvit (10 - 19)
-    Reistad IL 1 - Falk 1 (17 - 19)
-    HK-72 Sande - Falk 1 (7 - 15) 
Falk 1 søndag:
A-kvartfinale Falk 1 - VBHK (12 – 13)   
 

Falk en var forsterket med 3 spillere fra Holmestrand G02. Selv om gutta var sammensatt fløt samspillet fra første avkast. De spilte jevnt mot Haslum i første del av kampen men Haslum greide midtveis å få overtaket og da dro de sakte fra. Sluttresultatet gir ikke helt rett bilde av styrkeforholdet. Den største forskjellen var at Haslum var mer effektive og hadde noe bedre avslutningsteknikk når det kom til å få satt ballen i nettet.
Kampen mot Reistad ble til slutt en tett affære. Gutta spilte bra gjennom hele kampen og hadde til dels kontroll hele veien, selv om Reistad do innpå mot slutte.
Kampen mot Sande ble aldri spennende. Her hadde Falk kontroll fra avkast og og var aldri truet. Vartet opp med godt spill hele veien.
Med en så flott innsats i gruppespillet kunne gutta glede seg over å ha kvalifisert seg til A-sluttspillet for første gang.
Vestre Bærum ble motstander der. I denne kampen fortsatte Falk det gode spillet. Det var jevnt hele veien og Falk hadde et lite forsprang i nesten hele kampen.
Mot slutten viste det seg at motstanderne greide å holde hodet litt kaldere en gutta våre. Mens Falk begynte å gjøre noen tekniske feil, greide VBHK å jobbe seg innpå, utlikne og til slutt å vinne med et mål. Det var synd da Falk var hakket bedre gjennom størstedelen av kampen og hadde helt klart muligheten til å vinne dette oppgjøret.
A-finalen stod til slutt mellom de 2 sterke Haslum-lagene hvor Haslum Hvit til slutt vant med 18-15.

Falk 2 lørdag:
-    Frogner Rød - Falk 2 (19 - 2)
-    Falk 2 - Kjelsås (5 - 18)
-    Falk 2 - VBHK (8 – 21)   
Falk 2 søndag:
B-kvartfinale Falk 2 - HK-72 Sande 3 – 13
B-finale HK-72 Sande - Reistad IL 1 (16 - 19)
Det var lett å se at Falk 2 skulle få brynet seg i turneringen med flere 03-spillere på laget. For det første var det stort sett flere klesstørrelser forskjell mellom Falk-gutta og motstanderlagene, men Falk-gutta gikk allikevel til verks med positivitet, pågangsmot og jobbet med å få samspillet til å flyte.
Mot Frogner og Kjellsås fikk de fort problemer med å få ballen til å rulle i angrep da motstanderne hadde lang større rekkevidde og snappet ballen ofte når Falk 2 var i angrep, hvilket resulterte i en god del rush i mot. Gutta greide allikevel å holde motet oppe og fikk satt ballen i mål innimellom på gode trekk og noen gode individuelle pådrag. I forsvar jobbet de enkelte hardt, selv om de hadde litt å gå på med tanke på samarbeidet. Uansett var det ikke lett for dem da de rett og slett ikke hadde mulighet til å rekke opp med blokker mot de langt høyere skytterne hos motstanderene.
Mot Vestre Bærum greide gutta å spille mer jevnt i perioder. De var mer aggressive i forsvarspillet og bedre uttelling på å få stoppet skytterne tidlig. De hadde også langt mer flyt i angrepsspillet denne gangen, ved at de greide å holde litt bedre avstand til VBHKs forsvar. Resultatet ble selvfølgelig flere nettkjenninger.
I B-kvartfinalen mot Sande fikk de ikke samspillet til å flyte slik som de hadde avsluttet lørdagen. Der endte de opp med å sette noen få mål basert på individuelle pådrag og Sande ble flere nummer for store.
Alt i alt var må det sies at Falk 2 fikk veldig god trening i cupen. De spilte mot veldig gode lag, men hadde en god utvikling gjennom gruppespillet. Gutta ga ikke opp var positive hele veien, selv om det ble mange mål i mot.

Det var veldig morsomt å følge begge lagene denne helgen. De viste alle at de hadde løftet seg sammenliknet med vårsesongen. Selv om de hadde forsterkning fra Holmestrand, viste de at de nå begynner å nærme seg de beste lagene.

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift