Askim Rideklubb

Nivåer i rideskolen

Nivåer i rideskolen

KNØTTEKURS: Kurs for barn mellom 4-8 år. Det blir lagt inn en stall time pr kurs for litt hestestell. Her vil barna lære det helt grunnleggende innen ridning: Ri hesten i skritt og trav, stoppe og styre hesten, ri på tur på sommerhalvåret, balanse øvelser og gå over bommer på bakken. Her vil barna ha leiere, og vi trenger ofte litt hjelp av foreldre til å leie noen av hestene. Når barna blir mer rutinerte og blir over 7 år, får de ri litt alene på de snilleste hestene.  

NYBEGYNNERKURS: Kurs for de helt ferskeste elevene, også de som går fra knøttekurs til vanlige kurs. Her vil de lære de grunnleggende innen ridning, og målet er at de skal mestre hesten alene i skritt og trav i løpet av kurset. Her vil det være medhjelpere tilgjengelig, men vi ønsker at elevene skal klare seg mest mulig alene. De vil også lære å ri over bommer. Det blir lagt inn to stall timer.

ØVET 1: Kurs for de som mestrer hesten i skritt og trav i lettridning og arbeidstrav. Her vil man fortsette å utvikle elevene videre, de vil få prøve seg på galopp innimellom, og jobbe videre med bommer og veldig små hinder. Målet er at de skal bli tryggere og balanserte på hesten. Det blir lagt inn to stalltimer i løpet av kurset.

ØVET 2: Kurs for de som skal fortsette med galopp og begynne å prøve seg på hinder. Målet er at elevene skal bli trygge på galoppere og hoppe små hinder. Her bør også elevene begynne å mestre hestestell og opp/ avsaling av hestene. Det blir lagt inn to teoritimer i løpet av kurset.

ØVET 3: På dette kurset skal elevene begynne å kjenne på tekniske ting innen dressur og sprang. De skal begynne å ri øvelser i dressur og utvikle seg mer innen sprang og kunne hoppe serier og små baner på hinder på 50-60 cm. Det blir lagt inn to teoritimer i løpet av kurset.

VIDEREGÅENDE KURS: Her rir man dressur og sprang annenhver gang. Her skal rytteren ha følelsen av å kunne jobbe med hestene og lære mer tekniske øvelser som sidebevegelser, og begynne å ri hesten på tøylen. I sprang blir det mer tekniske øvelser og høyere hinder etter nivået. Det blir lagt inn 1-2 teoritimer i løpet av kurset. 

VOKSEN KURS: her er det bare voksne som rir, og har forskjellige nivåer. Både for de som er mindre øvede og de som har ridd en del. 

Det vil bli lagt inn teoritimer på kurset.

Askim Rideklubb
Trippestadveien 26
1814, Askim
rideskolen@askimrideklubb.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift