Mathopen IL

Lagleder verktøy

Lagleder verktøy

Lurer du på hvordan starte opp nytt fotball lag i Mathopen IL?
Her kommer litt nyttige tips og verktøy du som ny lagleder i Mathopen Idrettslag kan det være lurt å tenke på :

Spillere
For å starte opp med barnefotball i Hordaland Fotball Krets trenger man minst 5 spillere på hvert lag. Dersom det er mange som ønsker spille anbefaler vi å dele årstrinnet inn i flere lag, samt skille mellom gutter og jenter. Dette for å unngå for mange på benken samtidig og at fokuset holdes på spillet. 2-3 innbyttere er nok. Altså et lag bør bestå av +- 8 spillere.

Treninger kan likevel holdes sammen selv om kampene spilles lagvis. I barnefotball er det også lov å melde på blandet lag dersom det ikke er nok spillere av hvert kjønn til å danne egne lag. Vi opplever at spesiellt jentene kommer til etterhvert utover skoleåret.

Trenere
Det trengs frivillige foreldre som ønsker å bidra til at barna skal få utfolde seg på fotball banen. Man trenger ikke ha trener eller spiller erfaring fra før, men det er selvsagt en fordel. Når trenerstaben er på plass kan du sjekke om det finnes ledig trenigngstid på banen. Dette gjøre på nettsiden her eller ved å henvende seg til Marius Stensrud på mail.

Treningstid
Treningstidene på kongsmyrbanen blir tildelt av representant i fotballstyret før hver sesong til hvert registrerte lag. For å få treningstider utenom dette kan man sjekke banekalender på nettsiden og ta kontakt med Idrettslaget.

KAMPOPPSETT OG TERMINLISTE MØTE

Før starten av en ny sessong holdes det et terminlistemøte der alle lag som er påmeldt i kretsen MÅ møte med en representant for hvert påmeldte lag. På dette møtet setter man seg i den puljen man har fått tildelt og utveksler kamptider, baner og kontaktpersoner. I forkant av dette møtet kan det være lurt å ha skrevet ut egen liste med oversikt over dine kampdatoer. Hjemmekampene i Mathopen legges vanligvis til egen treningstid pga tett program på banen.

 

Facebook Grupper
Mathopen IL har flere grupper på Facebook som kan være lurt å bli medlem av.
MATHOPEN IL FACEBOOK SIDE (Offesiell Facebook side for Idrettslaget)
MATHOPEN TRENERE FACEBOOK GRUPPE (Dette er en lukket gruppe som du må be om tilgang til)

DOMMERE
Mathopen IL kurser hvert år ungdommer til å kunne være dommere. Les mer om dommere her!

Dommer regning
Her kan du laste ned dommer regning som brukes når man skal betale dommer til hjemmekamper.

CUP
Mathopen IL dekker betaling av inntil 3 cup`er pr år. Fotball.no har en egen søkeside der man kan finne ut hvilke cup`er som holdes i ditt ønskede område.
Når man mottar faktura sendes denne til kasserer i Idrettslaget.

SPILLER FORSIKRING
Her kan du lese om fotballforsikring: http://www.fotball.no/nff/fotballforsikring/

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift