Mathopen IL

Historie

Historie

Mathopen IL - kort historikk

Av Bjørn H Knudsen/Asle Berentsen
Mathopen - En kort presentasjon

Mathopen ligger vest i Bergen, i bydelen Laksevåg. Mathopen grenser mot Hetlevik og Loddefjord i øst, og Alvøen i nord. Mathopen idrettslag dekker Mathopen skolekrets. Fra gammelt av var det hovedsakelig gårdsbruk i området, med gårdene Sætre, og Myren som de framtredende. Da Haakonsvern ble etablert startet utbyggingen av Mathopen slik vi kjenner det i dag. I Mathopen er det kort vei til sjø og vann, skog og fjell med mange fine turområder. Det er butikker, barneskole, barnehager og bedehus i området. Kollektivtransporttilbudet er godt utbygd. Mathopen idrettslag har fotballbane, idrettshall og klubbhus, samt at idrettsskolen benytter naturen og Haakonsvern som arena.

Mathopen IL

29.september 1965 ble Mathopen Turn og Idrettsforening stiftet. Primæraktivitet var fotball og turn. Dernest kom ski og orientering til. På 70 tallet ble det startet en håndballgruppe. På 80 tallet var det ikke lenger behov for ski og orientering, så disse gruppene ble avsluttet. På begynnelsen av 90-tallet kom den svært populære idrettskolen for barn til, og senere har vi også fått en aktivitetsgruppe (badminton). Mathopen Turn og Idrettsforening endret på 80-tallet navn til Mathopen IL

Idrettslige resultater

Resultatmessig kan smålag fostre store resultater. Det er ingen grunn til at ikke det kan skje i Mathopen også. Det viktigste for Mathopen IL er jevn og god aktivitet for folk fra Mathopen. Våre lag og enkeltpersoner har gjennom tidene tatt et stort antall kretsmesterskap i respektive idretter. Blant mange navn som har vårt fostret i Mathopens miljø kan nevnes; fotballdommeren Terje Hauge, tidlige landslagsspiller i håndball Trond Førde Eriksen, landslagsaktuell i amerikansk fotball Eirik Johannesen, og Kine Brocks Strand, i dag i Tertnes Håndball Elite. Vi har også medlemmer som ved sin breddeinnsats har representert ute, bl.a. Gunn Halvorsen Knudsen, under OL i Montreal 1976.

Anlegg

Mathopen idrettslag har kunstgressbane, idrettshall, og eget klubbhus.

Fotballbanen

Ved god gammeldags dugnadsånd fikk en etablert Kongsmyrbanen med grusdekke. Ellers benyttet laget øvrige lokaler i nærmiljøet for innetrening, både gymsalen på Mathopen skole, og idrettsanlegget på Haakonsvern. Forholdet til Haakonsvern Gymnastikkskole har også inkludert pedagogisk trening for forsvarets kommende idrettsoffiserer. I dag har Mathopen IL fotballbane med kunstgressdekke. Banen stod klar til 40-års jubileumeet i 2005.

MIL-huset

På 1980 tallet klarte driftige sjeler å etablere et klubbhus kalt MIL-huset. Det hadde garderober for fotballen i første etasje og ellers nødvendige bekvemmeligheter i hovedetasjen. Endelig hadde idretten i Mathopen fått et eget samlingssted!

Idrettshallen

Håndball-lagene måtte reise ut av Mathopen, til nær og fjerntliggende haller for å få trent. Med MIL-huset på plass ble tankene videreført om en egen idrettshall. Idrettshall kom i rekordfart etter stor innsats på 90-tallet. Den nye storstuen MIL-hallen ble tatt i bruk etter den største innvielsesfesten i Mathopen noensinne.

Nærmiljøet, frivillige, og utvikling

Idrettslaget har i dag en sunn organisasjon og god økonomi. Vi har mer enn 600 medlemmer. Med unntak av Haakonsvern, er Mathopen IL den største organisasjonen i Mathopen. Det som kjennetegner klubben vår, er at det nedlegges mange frivillige dugnadstimer hvert år. Mathopen IL har en stor og viktig betydning for nærområdet, og idrettslaget er avhengig av at foresatte til barna i idrettslaget og øvrige medlemmer bidrar på dugnad.

Med idrettshilsen fra
Mathopen IL
Styreleder
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift