Vigør

Klubbhistorie

Klubbhistorie

FK Vigør er en idrettsklubb fra Kristiansand og bydelene Hellemyr, Tinnheia og Grim. Våre idretter er fotball, squash, barneidrett og volleyball. FK Vigør gir gjennom sin aktivitet et viktig bidrag til fritidstilbudet i våre nærområder. I mange år har barn, unge og voksne hos oss funnet et miljø som både ivaretar behovet for sosialt fellesskap og sportslig utfordring.

Følgende står skrevet i Vigørnytt 1968, året klubben ble 50 år, om stiftelsen av klubben:

5.oktober fredsåret 1918 kom 20-30 unggutter sammen i vaskeriet i kjelleren i Gyldenløvesgate 1 a for å forestå sammenslutningen av de to gutteklubbene Gløgg og Fram. Det var far til den første formannen, Rolf Hagen, som velvilligst hadde gitt disse ynglinger anledning til å benytte vaskeriet til denne begivenhet. På møtet ble man enige om å gi klubben det fengende navnet «Vigør», etter at sammenslutningen og den nye klubben var en realitet, ble styre med følgende medlemmer valgt: Rolf Hagen, Arnfinn Christiansen, Arthur Andersen, Reidar M. Jacobsen og Eivind Jørgensen.

Klubben hadde sin sportslige storhetstid på 1930-tallet hvor klubben blant annet kom til semifinalen i Norgesmesterskapet. Finaleplassen ble tapt til bruntrøyene fra Mjøndalen på nøytral bane i Larvik.

   FK Vigør
  Postboks 7061 Vestheiene, 4674 Kristiansand (post)
  Hellemyrbakken 70, 4628 Kristiansand (kart)  (besøk)
  Tlf: 48 50 90 60   Epost: post@fkvigor.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift