IL Ivrig

Politiattest

Politiattest

Krav til politiattest i IL Ivrig

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) har vedtatt at alle tilsatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming, skal legge fram politiattest for idrettslaget.

http://www.idrett.no/politiattest

I Ivrig-fotballen blir ordninga praktisert slik:

Alle frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming, skal skaffe politiattest.

Dette blir gjort i samråd med den styret har gitt ansvar for ordninga. For tida er dette:
Bernt Kåre Wolden
e-post: kaawo@online.no
telefon: 482 21 828

IL Ivrig har taushetsplikt overfor uvedkommende om opplysningene som kommer fram av attesten.

Politiattesten inneholder bare opplysninger om personen for tida er sikta/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg / dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.

Innhenting på én–to–tre:

1 Søknaden om politiattest skal fylles ut av idrettslaget og den søknaden gjelder for, og skal undertegnes av begge. Den ansvarlige for ordninga i styret sender søknaden til politiet. Søknadsskjema for politiattesten ligger her: http://www.idrett.no/tema/inkludering/Documents/Politiattest_politiet.pdf

2 Politiet sender attesten som ordinær post til den søknaden gjelder for. Den blir ikke sendt til idrettslaget.

3 Den søknaden gjelder for, skal vise politiattesten til den ansvarlige for ordninga i styret. IL Ivrig skal ikke lagre attesten, bare få den framvist til gjennomsyn.

Personer som ikke har framvist politiattest uten merknad, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Med vennlig hilsen
Styret for fotballgruppa i IL Ivrig

IL Ivrig
Adresse: IL Ivrig, Symrestien 5, 3178 VÅLE
Epost: post@ivrig.no
www.ivrig.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift