Junior European Cup (JEC) i Skottland 30.september- 2.oktober

Bra sprint og langdistanse, men stang ut på stafetten. Med bilde av kartet på sprint og langdistanse

I dag starter Junior European Cup (JEC) i Skottland. Byåsen stiller med 2 utøvere: Emma Arnesen i D19-20 og Ragnhild Eide i D17-18.  I tillegg er Marte Hoff Hagen, eks Byåsen nå NTNUI med i D19-20. Ingeborg Eide var også tatt ut, men måtte melde forfall pga sykdom.

Sprint 30.september:

Etter å ha lada opp med blodpudding med Haggis, så gjorde Byåsenløperne sine saker bra. I D18 var  sveitsiske Simone Aebersold, som har vunnet junior VM i spint de to siste årene, helt suveren. Hun vant med 57 sekunder på Viktoria H. Bjørnstad som tok andreplassen. Etter henne var det tett, og Ranghild kom på 8.plass bare 21 sekunder bak 2,plassen. Hun var godt fornøyd med løpet, både veilvalg og  fysisk form. I D 20 var det svensk seier ved Andrea Svensson. Emma ble nest beste norske på 12 plass, 44 sekunder bak vinneren. Her kom Marte på 34 plass.  Håvard Eidsmo fra Freidig gjorde også et godt løp, og tok 6.plassen i H18, der Hemings Kasper Fosser kom på 2.plass.

Nyhet fra O-forbundet

Stafett 1.oktober:

De norske stafettguttene gjorde sine saker bra, og kom på 3.plass med 1.laget og fikk enda 2 lag blant de 7 beste. For de norske jentene ble det mye bomming på,  og  de havnet lengre ned på resultatlista. Førstelaget kom på 10.plass, Norge 2 (med Ragnhild) nr 13, Norge 3 (med Marte) nr 19, mens Norge 4 måtte bryte  på sisteetappen pga skade.

De norske juniorene har  "Onkel Skrue" standard på overnatting, der de bor på 12 mannsrom på et overnattingssted midt i skogen. Det er dårlig mobildekning, så de får bli godt kjent med utøvere fra andre nasjoner, og prøve språkferdightene sine i tysk og engelsk. Hvis toalettet ikke fungerer som det skal, må de en tur i skogen, og det er ei elv i nærheten med mulighet for å vaske seg. Men trivselen er på topp, og de gleder seg til en krevende langdistanse i morgen.

Stafettlagene:

Norge 1: Anine Lome, Ingrid Lundanes, Viktoria H. Bjørnstad
Norge 2: Ragnhild Eide, Ragnhild Hjermstad, Synne Strand,
Norge 3: Marte Hoff Hagen, Evine Westli Andersen, Tilla Farnes Hennum
Norge 4: Ane Dyrkorn, Emma Arnesen, Åshild Kolstad

Langdistanse 2.oktober

Juniorene fikk prøve seg på en krevende o-teknisk langdistanse i nærheten av Aberfoyle, Stirling i Skottland. Løypene krevde konsentrasjon hele veien, og en "sommerfugl" gafling i et grønt/svært tett område satte utøverene på ekstra prøve. I D18 var juniorverdensmester Simone Aebersold også i dag i en klasse for seg. Hun vant helt suverent,  over 5 minutter ned til  nr 2, Anine Lome fra Norge.  Ragnhild gjorde nok et sikkert og godt løp, og kom på 8.plass, bedre enn alle svenskene! Emma ble beste norske i D20 på en 15 plass, og her ble Marte nr 41.